Hokejs
2018. gada 5. maijs, 18:18

Hārtlijs: "Komanda nevienu brīdi nepadevās - tā ir Latvijas izlases firmas zīme"

LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta mačā pret Norvēģiju nevienu brīdi nepadevās, kas ir valstsvienības firmas zīme, uzskata komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jāatgādina, ka, uzvaras vārtus gūstot Rūdolfam Balceram, Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta augstākās divīzijas pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Norvēģiju.

Balcers šajā mačā guva divus vārtus, turklāt uzvaru nesošais metiens tika izpildīts pēc meistarīgas vairāku pretinieku apspēlēšanas.

"Balcers iemeta, iespējams, skaistākos vārtus šajā turnīrā, taču šis bija kvalitatīvs sniegums visas komandas izpildījumā. Mēs ļoti labi sākām, taču tad Norvēģija iemeta ātrajā uzbrukumā. Annešs Bastiansens izdarīja ļoti labu metienu, jo viņam nebija daudz vietas, kur trāpīt, tomēr viņš trāpīja. Pēc tam ielaidām no zilās līnijas, kad vārtsargs bija nosegts. Spēlējām labi, taču zaudējām ar 0:2. Komanda gan ne vienu brīdi nepadevās, un tā ir Latvijas izlases firmas zīme. Turpinājām spēlēt, atguvām vienus vārtus, Rodrigo Ābols un Mārtiņš Karsums nospēlēja lieliski un izlīdzināja rezultātu. Savukārt pagarinājumā Balcers, savā pirmajā spēlē izlasē iemeta skaistu ripu pretinieku vārtsargam [Lāšam Heugenam], kuru ir ļoti grūti pārspēt," pēc mača stāstīja Hārtlijs.

Latvijas izlases galvenais treneris pauda, ka valstsvienība izcīnījusi ļoti svarīgu uzvaru. Viņš bija lepns par izlases hokejistiem, jo viņi turpināja ticēt un strādāt laukumā.

"Zinājām, ka būs smaga cīņa, taču izturējām līdz galam. Norvēģija spēlēja ļoti disciplinēti, tāpēc mums bija tikai viens vairākums. Tajā pat laikā mēs ļoti labi nospēlējām mazākumā, svarīgi, ka izturējām otrā perioda beigās, kad Elvis Merzļikins vairākas reizes mūs izglāba, kā arī labi nospēlēja mazākuma brigādes, kas ļāva mums saglabāt rezultātu. Tas bija viens no atslēgas brīžiem, saglabājot vienu vārtu deficītu," skaidroja Hārtlijs.

Dažas minūtes pirms pamatlaika beigām norvēģi noklaudzināja Latvijas izlases vārtu stabiņu.

"Kad ripa trāpīja pa vārtu stabu un skatījās atkārtojumu, sākumā šķita, ka vārti varēja būt, jo parasti, ja vārtu nav, tad noskan stabiņš. Šoreiz tā nebija, sazinājos ar videotreneri Pēteri [Gromu] un viņš teica, ka ripa trāpījusi pa vārtu staba sānu un tad pārlikti. Mums par laimi vārti nebija, jo tas būtu daudz maksājis," secināja Hārtlijs.

Kanādiešu speciālists palielīja arī Balcera maiņas biedrus pagarinājumā Andri Džeriņu un Oskaru Cibuļski.

"Andris spēj izveidot situācijas un ir ļoti gudrs spēlētājs, Balcers ir ātrs un tehnisks, bet Oskars var pievienoties uzbrukumam. Cibuļskis izdarīja lielu darbu vārtu priekšā, bloķējot pretinieku un dodot iespēju Balceram parādīt savu individuālo meistarību," atklāja Hārtlijs.

Latvijas izlase turpinās analizēt nākamos pretiniekus. Valstsvienības treneru kolektīva rīcībā ir informācija par citām vienībām, spēlētājiem pirms spēlēm tiek sagatavota videoanalīze.

"Svētdien no rīta būs viegls treniņš, uz ledus dosies tikai daži hokejisti, jo mums ir septiņas spēles, tāpēc nav jēgas jau sākumā tērēt daudz enerģijas. Komandai jābūt mentāli un fiziski gatavai," atzīmēja Hārtlijs.

Svētdien mačā pret Somiju Latvijas izlases vārtus sargās Kristers Gudļevskis.

"Mēs esam priecīgi, ka mums ir divi vārtsargi, kuri var komandai izcīnīt uzvaras. Šajā ziņā sajūtas mums ir ļoti labas," teica Hārtlijs.

Viņš arī pauda gandarījumu, ka turnīra sākumā izcīnīti divi punkti, kas var noderēt cīņā par ceturtdaļfinālu.

"Vēlos pateikt paldies visiem Latvijas izlases faniem. Tas bija neticami, jo man šķita, ka spēlējam Rīgā. Spēlētāji to juta, tāpēc paldies draugi," pēdējo frāzi Hārtlijs sacīja latviski.

Pēc mača ar Norvēģiju svētdien Latvijai būs cīņa ar Somiju, otrdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkoreju, divas dienas vēlāk ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

  • Pu