NBA leģenda Mutombo par sprādziena brīdi Briseles lidostā: "Man kliedza, lai ejam ārā, un es sāku skriet!"
Dikembe Mutombo bija viens no visu laiku labākajiem aizsardzības spēlētājiem NBA.
Sporta zvaigznes
2016. gada 23. marts, 11:05

NBA leģenda Mutombo par sprādziena brīdi Briseles lidostā: "Man kliedza, lai ejam ārā, un es sāku skriet!"

Jauns.lv

Briseles lidostā otrdienas rītā, kad tur notika divi teroristu sarīkoti sprādzieni, atradies arī viens no visu laiku labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsardzības spēlētājiem Dikembe Mutombo, kurš notikušo emocionāli aprakstījis kā milzīgu haosu.

49 gadus vecais Mutombo caur Briseles Zaventemas lidostu atgriezies no viņa dzimtās Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētas Kinšasas, kur NBA leģenda atklāja sava fonda izveidotu slimnīcu. Intervijā CNN viņš atzinis, ka traģisko notikumu brīdī bijis iemidzis.

"Dzirdēju, ka cilvēki sāk kliegt, un visi sāka skriet," stāstīja Mutombo. "Likās, ka tas ir joks, bet kāda dāma kliedza: "Visi ārā, visi ārā. Mums ir jāiet. Mums ir jāiet." Daudzi cilvēki asiņoja un bija ievainoti. Es nevilcinājos - paķēru somu un arī sāku skriet."

"Jūtos slikti to ģimeņu dēļ, kas zaudēja savus tuviniekus. Viņi nevarēja aizskriet," izteicies Mutombo, kurš pēc 18 NBA pavadītām sezonām karjeru noslēdza 2009.gadā. "Tas bija ļoti traki, un jūtos ļoti slikti."

Kā zināms, sprādzienu tiešā tuvumā bija arī Beļģijas basketbola komanda Antverpenes "Giants", kas 15 minūtes pirms eksplozijas iegājusi lidostas izlidošanas terminālī, bet pēc tam visi basketbolisti evakuēti. "Giants" komanda plānoja lidot uz Itāliju, kur tai trešdien bija plānota FIBA Eiropas kausa izcīņas pirmā ceturtdaļfināla spēle ar Riharda Kuksika pārstāvēto Varēzes "Openjobmetis" komandu. Tomēr vēlāk šis mačs tika par dienu pārcelts un tiks aizvadīts ceturtdien.

Savukārt pretēji iepriekš prognozētajam nav atcelts trešdien Beļģijā paredzētais "Dwars door Vlaanderen" velobrauciens (UCI kat.1.HC), kurš risināsies, kā plānots. Tajā gan Latvijas sportistiem nebija paredzēts piedalīties.

Tikmēr pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa, kas pašlaik atrodas ASV, izteikusies, ka šādi uzbrukumi var kļūt par ikdienu sportistiem, kuriem ļoti daudz jāceļo.

"Pašlaik pasaulē ir ļoti bīstams laiks," otrdien pauda amerikāniete. "Jebkurā pasaules vietā kaut kas var atgadīties. Mums visiem jābūt uzmanīgiem, jo šobrīd neviena pilsēta nav droša."

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 34 cilvēki, bet vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Islāma valsts".

LETA/Foto: Vida Press