foto: AFP/Scanpix/LETA
Amerikāņu olimpiskais medaļnieks, lai paglābtos no bankrota, nolēmis pārstāvēt Ungāriju
Olimpiskais medaļnieks Džons Henrijs Krūgers spiests pamest dzimteni.
Citi sporta veidi
2018. gada 2. maijs, 05:06

Amerikāņu olimpiskais medaļnieks, lai paglābtos no bankrota, nolēmis pārstāvēt Ungāriju

Jauns.lv

Amerikāņu olimpiskais ātrslidotājs Džons Henrijs Krūgers, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē izcīnīja sudraba medaļu, paziņojis, ka turpmāk pārstāvēs Ungāriju.

Interesanti, ka viņa vecākais brālis Kols šogad jau sacensībās pārstāvēju Ungāriju, bet tagad atkal abi būs kopā zem viena karoga. Līdz ar to brāļu Krūgeru nesaskaņas ar ASV Slidošanas federāciju ir nolēgušās.

Džons Henrijs savā paziņojumā laikrakstam "USA Today" min, ka bijis lepns pārstāvēt ASV, bet šobrīd viņam nav citas izvēles: "Ja es turpināšu savu karjeru ASV komandā, tad es ievedīšu bankrotā gan sevi, gan savu ģimeni," min 23 gadus vecais ātrslidotājs.

Jaunākais no brāļiem Krūgeriem neslēpj, ka ASV izlasē viņam trūka finansējuma, lai varētu pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs starptautiskā līmenī.

Kā vēsta "USA Today", par savu olimpisko sudraba medaļu Džons Henrijs Krūgers saņēmis 20 000 ASV dolāru, bet, lai sagatavotos Phjončhanai un vispār tiktu uz turieni, tika iztērēti aptuveni 70 000 dolāru. Saņemtā naudas prēmija nekavējoties tika iztērēta, lai nokārtotu parādus.

Ātrslidotāja mamma Heidi uzsver, ka sportistiem ASV nemaz neklājas tik spoži, jo atlēti ne tuvu nepeldas naudā. Brāļu Krūgeru mamma neslēpj, ka jau saņēmusi daudz kritikas par viņas dēlu nepatriotisko rīcību, tomēr viņa tiem cilvēkiem nekautrējas atcirst, lai pamēģina būt viņu ģimenes vietā, kad katrs nopelnītais dolārs tiek iztērēts ātrslidošanai.

ASV slidošanas federācijas izpilddirektors Teds Moriss atklāj, ka viņš negrasās, kādu piespiest startēt zem ASV karoga, tā ir katra sportista paša izvēle.

ASV mediji ziņo, ka brāļi Krūgeri jau ilgu gadu garumā nav kautrējušies kritizēt notiekošo ASV ātrslidošanā. Vairums šīs kritikas bija saistīts ar finansiāliem jautājumiem.

Kols Krūgers ir sajūsmā par to, kādus apstākļus viņam nodrošina Ungārija. Vecākajam no brāļiem aizvadītajā seoznā nav bijis jādomā par ledus treniņu izmaksām, treneriem, ceļojumu izmaksām, ekipējumu, slidu asināšanu un dzīvošanu. Vienīgie tēriņi esot bijuši par pārtiku un komunālajiem pakalpojumiem. Nekas tāds ASV izlasē neesot bijis.