Hokejs
2018. gada 27. aprīlis, 07:50

Hārtlijs skaidro, kāpēc pēkšņi tika nomainīts Gudļevskis, un dod viņam padomu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis ceturtdien pārbaudes spēlē pret Šveici iedzīvojās kājas muskuļa krampjos, bet smagāku traumu neguva, pēc cīņas žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Šveicei, izšķirošos vārtus ielaižot 37 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē papildlaikā zaudē Šveicei

Latvijas izlase savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Šveicei, izšķirošos vārtus ielaižot 37 sekundes pirms ...

gallery icon
34

Latvijas izlases hokejistiem, gatavojoties pasaules čempionātam, šī bija jau septītā neveiksme pēc kārtas, pagaidām pie uzvarām pārbaudes mačos netiekot.

Latvijas izlases labā vārtus guva Andris Džeriņš, savukārt trešajā periodā Latvijai nācās veikt piespiedu vārtsargu maiņu, jo maču nevarēja turpināt Gudļevskis, viņa vietu vārtos ieņemot Uldim Čalpam. Gudļevskis uzreiz devās uz ģērbtuvēm, taču nopietnu savainojumu viņš par laimi neguva.

"Gudļevskim bija krampji. Jau pirms trešās trešdaļas zinājām, kas notiek, bet viņš bija gatavs turpināt. Jādzer vairāk ūdens," pēc mača par vārtsargu sacīja Hārtlijs.

Latvijas izlasei pirms šī čempionāta tieši vārtsargu situācija radīja bažas. Pagājušajā nedēļā komandai pievienojās sezonu Ziemeļamerikā aizvadījušais Gudļevskis, bet ceturtdien komandai pievienojās gados jaunais Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš šos sezonu arī aizvadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL). Viņš ceturtdien spēli vēroja no tribīnēm, kamēr Gudļevski nomainīja Uldis Čalpa.

"Kivlenieks šodien redzēja mūsu spēli. Sapratīsim, vai viņš rīt spēlēs. Skaidrs, ka viņam aiz muguras ir garš ceļojums. Galu galā tas būs viņa lēmums - rīt spēlēt vai nespēlēt," norādīja Hārtlijs, kurš slavēja arī Čalpu.

"Gudļevskis spēlēja labi, arī Čalpa nospēlēja veiksmīgi. Tas ir labs stāsts - no vietējā čempionāta spēlēt izlasē. Viņš izbauda šo brīdi un izmanto to savā labā," Hārtlijs uzsvēra, ka Čalpa šosezon bija Latvijas hokeja čempionu "Kurbads" komandas vārtsargs.

Jau vēstīts, ka pirms spēles notika īpaša un sirsnīga ceremonija, kurā tika iemūžināts leģendārā vārtsarga Artūra Irbes krekls ar 1.numuru. Ar šo numuru izlasē līdz ar to neviens vairs nespēlēs.

Rīgas arēnā ceremonijā godina Artūru Irbi, Helmutu Balderi, un piemin mirušo Kārli Skrastiņu

gallery icon
24

"Bija liels gods būt arī Artūra Irbes ceremonijā. Esmu bijis treneris pret viņa komandām NHL līmenī. Latvijā ir vairāki lieliski spēlētāji. Mēs sekojam tiem, kuri hokeja spēli Latvijā ir attīstījuši, šodien mēs redzējām vienu no viņiem," piebilda Hārtlijs, kurš bija apmierināts ar savas komandas visu četru maiņu sniegumu.

Savukārt Šveices izlases galvenais treneris Patriks Fišers, arī uzsvēra, ka Irbes dēļ šis bijis īpašs vakars.

"Irbe ir īpaša leģenda Latvijā. Mums paveicās, ka Latvija otrajā periodā neiemeta pretuzbrukumos un tikām atpakaļ spēlē, bet pēc tam arī uzvarējām," sacīja viesu komandas treneris, kurš gan piebilda, ka šajā mačā spēli ietekmējusi arī ledus kvalitāte.