foto: Vkontakte
Treneris nepilngadīgai krievu biatlonistei piedāvā seksu un veidot attiecības apmaiņā pret veiksmīgu karjeru
Anna Moisejeva ugunslīnijā.
Citi sporta veidi
2018. gada 27. aprīlis, 05:28

Treneris nepilngadīgai krievu biatlonistei piedāvā seksu un veidot attiecības apmaiņā pret veiksmīgu karjeru

Jauns.lv

17 gadus vecā krievu biatloniste Anna Moisejeva sacēlusi pamatīgu traci visas valsts biatlona aprindās, jo sarunā ar laikrakstu "Sovetskij Sport" atklajusi, ka viņas treneris Sergejs Tutmins esot piedāvājis pārgulēt un ne tikai.

Jaunā sportiste neslēpj, ka trenerim mērķi bija ļoti konkrēti, viņš vēlējies veidot attiecības.

Anna Moisejeva savā stāstā atklāj, ka Maskavas apgabala sportiskās sagatavotības centra "Istina" vecākais treneris simpātijas pret nepilngadīgo meiteni izrādījis ne vien ar vārdiem, bet arī ar darbiem, proti, uzmācoties. Savos piedāvājumos Sergejs Tutmins esot bijis ļoti konmrēts un piedāvājis intīmās attiecības apmaiņā pret palīdzību jaunajai atlētei sportiskajās gaitās.

Trenera uzmākšanās esot sākusies pagājušā gada septembrī Saranskā, kad meitene tika uzaicināta uz istabiņu.

"Es apsēdos uz gultas, bet viņš blakus un saka: "Tu nevēlies, lai es tevi izmasēju?" Atbildēju, ka man nevajag. Tad viņš uzlika savu roku uz manas kājas un sāka teikt: "Tu taču saproti, kāpēc es tevi pasaucu. Tev to vajag. Tu taču zini, kā slēpo (nav ātrākā sportiste trasē), bet, ja piekritīsi veidot attiecības ar mani, tad es tev palīdzēšu. Tu tiksi iekļauta komandā, tev būs labs ekipējums un līdz ar to arī daudz labāki rezultāti," sarunā ar "Sovetskij Sport" savu notikušā versiju atstāstā Moisejeva.

foto: Vkontakte
Anna Moisejeva par notikušo ir ziņojusi arī Krievijas prokuratūrai.

Pēc seksa piedāvājuma nepilngadīgā meitene esot gribējusi doties prom. Viņa esot piecēlusies un pateikusi, ka piedāvājums ir jāapdomā. Sportiste esot baidījusies, ka treneris atteikuma gadījumā gribēs viņai atriebties.

Anna par notikušo esot pastāstījusi savai draudzenei un kopā ar viņu izdomāts risinājums, ka nepieciešams parunāt ar kādu citu treneri, lai viņš pārceltu jauno sportisti uz citu treniņu grupu. Runājot ar citu speciālistu, netika skaidroti šādas rīcības motīvi, bet tika kopīgi pieņemts lēmums, ka jāpagaida līdz vasarai, kad notiks treniņu grupu pārkomplektēšana.

foto: Vkontakte
Anna Moisejeva sacēlusi pamatīgu vētru Krievijas biatlonā.

Vēlāk Anna par savu lēmumu informējusi arī treneri Tutminu, kurš solījis, ka biatlonistei neliks šķēršļus, bet arī nekādā veidā nepalīdzēšot. "Viņš vēl piebilda, ka neko tādu vairs man nepiedāvās, bet, ja es pārdomāšu, tad pašai būs jāiet pie viņa un jāprasa," stāsta 17 gadus vecā sportiste.

Tomēr uzmākšanās neesot ar to beigusies. Treneris esot saucis pie sevis un pieprasījis, lai nāk šortos, bet vēlāk glāstījis viņas kājas. Anna Moisejeva stāsta, ka biatlona speciālists esot mēģinājis arī viņu noskūpstīt.

Kādā brīdī šie gājieni kļuva neizturami un viņa pasūdzējās jaunajam trenerim Sergejam Latiševam, kurš nekavējoties devies pie biatlonistes mātes, kura nekavējoties uzrakstījusi dienesta ziņojumu, kur aprakstīta visa situācija. Jau nākamajā dienā Anna tika uzaicināta uz sarunu pie Maskavas apgabala biatlona federācijas prezidenta Alekseja Nuždova un Piemaskavas sporta un fiziskās kultūras ministra Romāna Terjuškova.

Amatpersonas esot izrādījušas atbalstu sportistei.

Tāpat esot uzrakstīts iesniegums arī prokuratūrā.

Savukārt Sergejs Tutmins sarunā ar Krievijas presi noliedz Anna Moisejevas stāstīto: "Vai es esmu uzmācies Annai? Nē, tā nav taisnība!"

Šī skandāla ietvaros apsūdzētais treneris Sergejs Tutmins, kā Annas jaunais treneris Sergejs Latiševs un "Istina" direktora pienākumu izpildītājs Nikolajs Golubevs, kuri abi nostājās biatlonistes pusē, ir pametuši šo Maskavas apgabala sporta skolu.