foto: Reuters/Scanpix/LETA
Miris bijušais Francijas futbola izlases galvenais treneris Mišels
Anrī Mišels 2006. gadā, vadot Kotdivuāras izlasi.
Futbols
2018. gada 24. aprīlis, 22:44

Miris bijušais Francijas futbola izlases galvenais treneris Mišels

Jauns.lv / LETA

Mūžībā 70 gadu vecumā devies bijušais Francijas futbola izlases galvenais treneris Anrī Mišels, otrdien paziņoja Francijas Futbolistu savienība (UNFP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francijas izlasi viņš vadīja laika posmā no 1984. līdz 1986.gadam. Savukārt kā futbolists viņš savulaik valstsvienībā aizvadīja 58 spēles, piedaloties arī 1978.gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Tāpat viņš trīs reizes kļuva par Francijas čempionu, pārstāvot "Nantes" vienību.

Viņš 1984.gadā bija Francijas olimpiskās izlases galvenais treneris, palīdzot komandai triumfēt Losandželosas olimpiskajās spēlēs, finālā pārspējot Brazīliju.

Savukārt pie nacionālās izlases stūres Mišels lielāko panākumu guva 1986.gadā, kad Francija Pasaules kausa finālturnīrā Meksikā palika trešā.

Tāpat viņš divus gadus trenēja Parīzes "Saint-Germain" komandu, bet turpinājumā lielāko daļu trenera karjeras pavadīja pie dažādu Āfrikas valstu izlašu stūres, kopumā trenējot astoņas dažādas šī kontinenta valstu izlases, kā arī vairākus klubus.

Viņš vēl trīs reizes piedalījās Pasaules kausa finālturnīros, 1994.gadā vadot Kamerūnu, 1998.gadā Maroku, bet 2006.gadā Kotdivuāru.

Trenera karjeru Mišels beidza 2012.gadā, pirms tam īsu brīdi vadot Kenijas izlasi.

Tēmas