foto: LETA
Futbola federācija izplata paziņojumu, ka norobežojas no kandidātu kašķiem
Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.
Futbols
2018. gada 24. aprīlis, 18:50

Futbola federācija izplata paziņojumu, ka norobežojas no kandidātu kašķiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prioritāte ir godīgas prezidenta vēlēšanas, tāpēc tā distancējas no kandidātu savstarpējiem cīniņiem publiskajā telpā, teikts otrdien izplatītā LFF paziņojumā.

Viens no trim Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidātiem Kaspars Gorkšs vērsies Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijā (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA) par iespējamiem pārkāpumiem cita kandidāta Vadima Ļašenko priekšvēlēšanu kampaņā.

Gorkšs norādīja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas bukmeikeru uzņēmums "Optibet" apsolījis LFF finansiālus labumus 100 000 eiro apmērā, ja piektdien gaidāmajā LFF ārkārtas kongresā par federācijas prezidentu kļūs Ļašenko. Tāpat līdzīga vēstule bijusi no viesnīcu tīkla "Wisher Enterprise", kas pārstāv "Accor" hoteļu tīklu, kurā ir arī Rīgā esošā viesnīca "Mercure", solot federācijai 95 000 eiro piešķiršanu.

LFF nenoliedz, ka ar Ļašenko kandidatūras pieteikumu ir saņēmusi šādas vēstules.

"Otrdien publiskajā telpā izskanēja informācija par vairāku uzņēmumu apņemšanos atbalstīt ar lielākiem sponsoru līgumiem LFF, ja tiks ievēlēts viens no trijiem prezidenta amata kandidātiem. LFF apstiprina, ka iepriekš ir saņēmusi šādas vēstules, bet par to saturu nerunāja publiski, ieturot neitralitāti, balstoties uz mūsu organizācijas statūtiem. Tie nosaka, ka pretendentam dalībai vēlēšanās jāiesniedz noteikti dokumenti un noteikta LFF biedru skaita rakstisks atbalsts, bet pārējā dokumentācija, šajā gadījumā - sponsoru atbalsta vēstules noteiktam kandidātam - nav dokumenti, kas ir tieši saistīti ar kandidēšanas dokumentāciju," teikts LFF paziņojumā.

Tāpat tiek norādīts, ka jau iepriekš vienā no LFF valdes sēdēm viens no kandidātiem, kam sponsori bija pauduši atbalstu, informēja valdi, ka viņa ievēlēšanas gadījumā tiks uzlaboti esošie sponsoru līgumi. LFF valde šo informāciju pieņēma zināšanai.

"Ņemot vērā, ka šobrīd šie dokumenti ieguvuši publisku raksturu un 24.aprīlī esam saņēmuši iesniegumu šo dokumentu sakarā, jautājums trešdien, 25.aprīlī, tiks izskatīts kārtējā LFF valdes sēdē," teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka piektdien notiks LFF ārkārtas kongress, kurā tiks vēlēts jaunais organizācijas prezidents, amatu atstājot ilggadējam vadītājam Guntim Indriksonam. Bez Gorkša un Ļašenko uz LFF prezidenta amatu kandidē arī Krišjānis Kļaviņš.