Briseles spridzinātāja brālis sportists, kas Beļģijai izcīnījis medaļas: "Mēs policiju brīdinājām par Nadžimu"
Briseles spridzinātāja Nadžima Lākrauī jaunākais brālis Murads ir Beļģijā zināms sportists, taekvondo izlases dalībnieks. Viņš atzīst, ka ģimenei pēdējos gados nav bijis nekādu kontaktu ar Nadžimu.
Sporta zvaigznes
2016. gada 25. marts, 00:26

Briseles spridzinātāja brālis sportists, kas Beļģijai izcīnījis medaļas: "Mēs policiju brīdinājām par Nadžimu"

Jauns.lv

Beļģijas taekvondo izlases dalībnieks Murads Lākrauī ceturtdienas vakarā sarīkojis preses konferenci, kurā pastāstījis par savu brāli Nadžimu. Nadžims Lākrauī tiek turēts aizdomās kā viens no teroristiem pašnāvniekiem, kas sarīkojos sprādzienu Briseles lidostā.

Murads Lākrauī ir Beļģijā zināms sportists, kurš savai valstij izcīnījis ne vienu vien medaļu. Murads asi nosodīja sava brāļa rīcību. Viņš pastāstīja, ka visa ģimene jau sen pārtraukusi kontaktēties ar brāli, jo uzzinājusi, ka viņš bijis Sīrijā. „Mēs neesam atbildīgi par to, ko viņš izdarījis,” teica sportists.

Ģimene pat nenojauta, ka Nadžims kļuvis par islāma radikāli

Murads atzina, ka pirmajās fotogrāfijās, ko redzējis presē pēc sprādziena, pat nav atpazinis savu brāli. Kādu laiku nav bijis arī nekādu ziņu no likumsargiem. Viņu ģimenei joprojām neesot oficiāli paziņots, ka Nadžims ir viens no lidostas spridzinātājiem.

Sportists pastāstīja, ka Nadžims bija „kā jebkurš normāls brālis”, kamēr bija „sakarīgs un prātīgs puisis”.

Pēc brāļa teiktā, Nadžims bija reliģiozs cilvēks, tāpat kā visa viņu ģimene, taču tuvinieki pat nenojauta, ka viņš kļuvis par radikāli. Nadžims ģimenei nav teicis, ka dodas uz Sīriju. Vecākiem viņš to paziņojis pa tālruni jau tad, kad bija šajā zemē ieradies. Tas noticis 2013. gadā. Ģimene par to brīdinājusi policiju.

Pēc Parīzes terorakta mājās veikta kratīšana

Ģimene nav uzturējusi nekādus kontaktus ar nu jau aizdomās turēto teroristu. Radinieki pat neesot zinājuši, ka viņš atgriezies Beļģijā. Murads Lākrauī neslēpa, ka viņš tomēr centies sazināties ar savu brāli, taču viņam ne reizi tas nav izdevies.

„Esmu nobijies un ļoti apbēdināts par notikušo,” preses konferencē teica taekvondo izlases dalībnieks Murads Lākrauī, uzsvērdams, ka asi nosoda teroraktus.

Viņš arī pastāstīja, ka pēc Parīzes slaktiņa likumsargi veikuši kratīšanu viņu ģimenes mājās, taču nekādu citu interesi nav izrādījuši. Sportists apliecina, ka viņam nekad nav bijis nekādu kontaktu ar Parīzes teroraktu rīkotājiem (izmeklētāji uzskata, ka Nadžims Lākrauī īrēja dzīvokli Beļģijā, kur Parīzes teroraktiem gatavojās spridzinātāji).

29 gadus vecais Murads ir izcīnījis sudraba medaļu pasaules čempionātā 54 kg kategorijā. Pirms tam viņš ieguvis arī divas bronzas medaļas.


Kasjauns.lv / Foto: AFP/LETA