Strēlnieks un Bamberga uzvar arī CSKA zvaigznes
Jānis Strēlnieks šajā svarīgajā spēlē guva 10 punktus.
Basketbols
2016. gada 25. marts, 01:00

Strēlnieks un Bamberga uzvar arī CSKA zvaigznes

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot savai pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets" izcīnīt svarīgu uzvaru, kas ļauj turpināt cīņu par turnīra ceturtdaļfinālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bambergas vienība savā laukumā ar 91:83 (22:20, 21:19, 25:28, 23:16) uzveica Krievijas komandu Maskavas CSKA. Abas komandas līdz šim savā starpā bija spēkojušās 11 reizes un visās 11 cīņās uzvarējuši bija CSKA basketbolisti, tomēr ceturtdien "Brose Baskets" pirmo reizi pieveica Krievijas superklubu.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 22 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no sešiem divpunktu metieniem, visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, sešas piespēles, divas piezīmes, četri izprovocēti pārkāpumi un 17 efektivitātes punkti.

Rezultatīvākais mājiniekiem bija Nikolo Melli, kurš guva 17 punktus, bet pa 14 punktiem guva grieķis Niks Zisis un horvāts Leons Radoševičs. Tikmēr CSKA komandā ar 21 punktu atzīmējās francūzis Nando de Kolo.

Pirmajā puslaikā mājiniekiem piederēja neliels pārsvars, bet pirms pārtraukuma Vācijas čempioni panāca astoņu punktu handikapu - 43:35. Trešajā ceturtdaļā Bambergas basketbolisti spēja noturēt vadību, tomēr ceturtā ceturkšņa sākumā CSKA viņus panāca. Turpinājumā cīņa ritēja te vienai te otrai komandai izvirzoties vadībā, bet ceturtdaļas vidū mājinieki pamanījās iekrāt piecu punktu pārsvaru (80:75). Tiesa, Maskavas komanda atguvās un uzvarētājs tika noskaidrots mača galotnē.

Sākoties spēles pamatlaika pēdējai minūtei, "Brose Baskets" atradās vadībā ar 84:83, bet nākamajā pusminūtē mājinieki no soda metienu līnijas guva vēl četrus punktus, panākot jau piecu punktu pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas pēdējā pusminūtē maskavieši nespēja atspēlēties, un "Brose Baskets" svinēja uzvaru ar 91:83.

F apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ir CSKA un latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa". Sešas uzvaras ir pašreizējai turnīra čempionei Madrides "Real", kā arī Barselonas "Lassa" un "Brose Baskets" komandām, kas abas aizvadījušas par spēli vairāk. Tām ar piecām uzvarām seko Maskavas apgabala "Himki" un ULEB Eirolīgas vicečempione Pireju "Olympiacos" no Grieķijas, bet Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempione Kauņas "Žalgiris" izcīnījusi divas uzvaras.

Tikmēr E apakšgrupā Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" savu skatītāju priekšā ar 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13) uzveica Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas, nodrošinot vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Pa 17 punktiem uzvarētāju labā sameta amerikāņi centra spēlētājs Entonijs Rendolfs un uzbrucējs Kriss Singltons. Tikmēr Belgradas vienībā rezultatīvākais bija saspēles vadītājs Marko Guduričs, kurš guva 13 punktus.

Tāpat uzvaru ceturtdien izcīnīja Grieķijas vicečempione Atēnu "Panathinaikos", kas viesos ar 86:84 (22:30, 18:12, 25:21, 21:21) pārspēja Stambulas "Darussafaka Dogus" no Turcijas.

Atēnu vienības labā 21 punktu guvu serbs Miroslavs Raduljica, kamēr mājiniekiem ar 18 punktiem atzīmējās turku centra spēlētājs Semihs Erdens.

Šajā grupā līderpozīcijā ar desmit uzvarām 11 cīņās atrodas Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti, bet astoņas uzvaras 12 spēlēs ir "Lokomotiv-Kubaņ" un "Panathinaikos" kontā, bet tikpat mačos septiņas uzvaras izcīnījusi "Crvena Zvezda Telekom". Piektā ar piecām uzvarām 11 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Edes", ar trim panākumiem seko Malagas "Unicaja" un vēl vien Turcijas komanda "Darussafaka Dogus", bet divas uzvaras izcīnījusi Zagrebas "Cedevita".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

LETA/ Foto: AFP/LETA