foto: X99/Slīterāni
Smagi cietušais blakusvāģu kantētājs Mucenieks spēris pirmos soļus un tiek pārvests uz Beļģiju
Elvijs Mucenieks ārstēšanos turpinās Beļģijā.
Citi sporta veidi
2018. gada 20. aprīlis, 18:12

Smagi cietušais blakusvāģu kantētājs Mucenieks spēris pirmos soļus un tiek pārvests uz Beļģiju

Jauns.lv / LETA

Smagā kritienā cietušais blakusvāģu motokrosa kantētājs Elvijs Mucenieks kopā ar medmāsu piektdien devies atpakaļ uz Beļģiju, vēsta motoklubs "X99"/"Slīterāni".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Aizvadīta pēdējā nakts Spānijas slimnīcā un šorīt Elvijs jau ir ceļā uz Madrides lidostu, lai veiktu ceļu uz Beļģiju," savā "Facebook" labā ierakstījis klubs. "Elvijam līdzi ceļo ne tikai sieviņa, bet arī medmāsa, kas rūpēsies par viņa veselību līdz pat Beļģijai, jo sāpes ir neizturamas un visu ceļu viņam nāksies mērot guļus pozīcijā."

Sākotnēji Spānijas ārsti vēl vilcinājās ar atļaujas došanu Muceniekam ar atgriešanos Beļģijā, jo kritiena sekas bijušas nopietnas.

Mucenieks svētdien Spānijā, iesildoties pasaules čempionāta trešā posma sacensībām, trasē piedzīvoja kritienu, kā rezultātā lauza piecas ribas un arī muguras skriemeli. Sportistam jau svētdien tika veikta operācija.

Vēl sezonas pirmajā posmā Nīderlandē Mucenieks kritienā lauza plaukstas kaulu, taču tik un tā piedalījās sacensībās, noslēgumā ekipāžai izcīnot septīto vietu.

Mucenieks ar franču pilotu Valentēnu Žiro pērn kļuva par pasaules vicečempioniem.

Nākamais pasaules čempionāta posms pēc divām nedēļām norisināsies Ukrainā.

Šosezon divi no 13 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē.