foto: Reuters/Scanpix/LETA
Phjončhanā dopinga lietošanā pieķertā Krievijas sportiste nav drīkstējusi startēt olimpiskajās spēlēs
Naģežda Sergejeva nemaz nav drīkstējusi piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. aprīlis, 05:35

Phjončhanā dopinga lietošanā pieķertā Krievijas sportiste nav drīkstējusi startēt olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Krievijas Federācijas Bioloģiskās medicīnas aģentūras (KFMBA) vadītājs Vladimirs Ujba sarunā ar RIA Novosti atklājis, ka olimpiskajā bobslejiste Naģežda Sergejeva nemaz nav drīkstējusi startēt Phjončhanā.

"Mēs sportistei neļāvām piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, jo viņai ir sirds slimība. Sporta ministrija slēdza mūsu bāzi, bet sportiste aizbrauca uz Dienvidkoreju bez mūsu atļaujas. Viņai bija nepieciešams sportā aizliegts preparāts, bet bobslejistes mamma, kura pēc profesijas ir ārsts kardiologs, nezinot antidopinga aizliegumu, šo medikamentu meitai izrakstīja," par Phjončhanā dopinga lietošanā pieķertās Naģeždas Sergejevas nedienām stāsta Ujba.

KFMBA vadītājs atklāj, ka aģentūra nebija plānojusi sportisti iekļaut to atlētu sarakstā, kuriem atļauts lietot citiem aizliegtas vielas, jo Sergejeva olimpiskajām spēlēm netika pielaista. "Notikusi organizatoriska sistēmas kļūda, pie kuras arī mēs esam vainīgi," piebilst Ujba.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Sporta arbitrāžas tiesa 24. februārī Sergejevu atzina par vainīgu dopinga lietošanā. Bobslejistes A prove uzrādīja Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto preparātu - trimetazidīnu. Naģežda atteicās no B proves atvēršanas un pameta Dienvidkoreju.

Bobsleja Pilote Sergejeva kopā ar stūmēju Anastasiju Kočeržovu Phjončhanā izcīnīja 12. vietu sieviešu sacensībās.

"13. februārī viņas prove bija tīra, bet piecas dienas vēlāk kaut kas tika atrasts," krievu mediji citēja bobsleja un skeletona federācijas vadītāju, arī dopinga lietošanā savulaik apsūdzēto, Aleksandru Zubkovu, kurš neatklāja, kādu aizliegto vielu lietojusi bobslejiste.

Olimpiskie fani, no kuriem baidās pašu sportisti

Pēc dopinga pārkāpumiem olimpiskajām spēlēm netika pielaista Krievija, tomēr daudziem tās sportistiem tika atļauts piedalīties Olimpiādē zem netriāla karoga kā ...

gallery icon
70

Portāls "Insidethegames.biz" vēsta, ka Sergejeva aizliegtās vielas uzņēmusi, iespējams, ar deguna aerosolu. Viņas organismā esot atrasts trimetazidīns, kas veicina skābekļa apriti organismā. 2014.gadā šīs vielas lietošanā tika pieķerts divkārtējs olimpiskais čempions peldēšanā Jans Suņs, kurš izcieta trīs mēnešu diskvalifikāciju.

Kā vēstīts, olimpisko spēļu laikā dopinga lietošanā tika pieķerts vēl viens olimpiskais sportists no Krievijas -  kērlingists Aleksandrs Krušeļņickis, kura organismā tika atrasts aizliegtais meldonijs, līdz ar to viņš un viņa sieva Aleksandra Brizgalova zaudēja savas izcīnītās bronzas medaļas jaukto pāru sacensībās.

Olimpiskā skaistule Anastasija Brizgalova

Šī daiļā kērlinga spēlētāja olimpisko sportistu no Krievijas komandas miljoniem cilvēku visā pasaulē cītīgi sekot līdzi kērlinga cīņām Phjončhanas olimpiskajās ...

gallery icon
80