foto: REUTERS
Insults un audzējs kaklā: F-1 pilots Barikello atklāti par savām veselības likstām
Bijušais F-1 pilots Barikello šogad pārcietis insultu un labdabīga audzēja operāciju.
Sporta zvaigznes
2018. gada 17. aprīlis, 22:00

Insults un audzējs kaklā: F-1 pilots Barikello atklāti par savām veselības likstām

Jauns.lv / LETA

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Rubenss Barikello no Brazīlijas atklājis, ka šogad viņam radusies ne viena vien veselības liksta, kas varēja maksāt arī dzīvību.

Barikello pastāstīja, ka šī gada sākumā viņš pārcieta vieglu insultu, kā arī vēlāk atklājās, ka viņam kaklā ir audzējs, kas gan par laimi izrādījās labdabīgs. "Biju dušā, kad pēkšņi sajutu sāpes galvā. Skalā no nulles līdz desmit sāpes es vērtētu no astoņi līdz deviņi," intervijā Brazīlijas televīzijas kanālam "TV Globo" atklāja Barikello.

Nonākot slimnīcā, Barikello tika konstatētas problēmas ar smadzeņu asinsvadiem un izrādījās, ka 45 gadus vecajam autosportistam ir insults. Turklāt vēlāk tika konstatēts arī audzējs, kas izveidojās kaklā. "Audzējs bija mazs, taču to vajadzēja izņemt, jo tas turpināja augt. Par laimi audzējs bija labdabīgs, tomēr to vienalga bija nepieciešams likvidēt," izteicās Barikello.

Nepatīkamās veselības problēmas Barikello skāra šī gada janvāra izskaņā, taču līdz šim viņš par tām nebija publiski ieminējies. Šobrīd viņa veselības stāvoklis ir uzlabojies. Pēc šiem notikumiem viņš sevi nosauca par laimīgāko cilvēku pasaulē, jo insults uz viņa veselību nopietnas problēmas nav atstājis.

Brazīliešu autosportists savas karjeras laikā aizvadīja 326 F-1 posmus, no kuriem 11 izcīnīja uzvaras, bet 68 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Kopvērtējumos Barikello nekad nespēja ielauzties labāko trijniekā. Karjeru brazīlietis noslēdza 2011.gadā.