foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Pāvels Dacjuks vēl uz gadu pagarinājis līgumu ar Sanktpēterburgas SKA
Šosezon Dacjuks SKA rindās KHL regulārajā čempionātā 37 spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja 27 rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2018. gada 17. aprīlis, 17:49

Pāvels Dacjuks vēl uz gadu pagarinājis līgumu ar Sanktpēterburgas SKA

LETA

Titulētais krievu hokejists Pāvels Dacjuks, kurš februārī pēc olimpiskās zelta medaļas izcīnīšanas kļuva par prestižā "trīskāršā zelta" kluba biedru, vēl uz gadu pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Sanktpēterburgas SKA.

Dacjuks februārī bija Olimpisko sportistu no Krievijas hokeja izlasē, kura Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadībā triumfēja Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to viņš kļuva par hokejā prestižā "trīskāršā zelta" kluba biedru, kurā iekļūst spēlētāji, kas karjeras laikā izcīnījuši Stenlija kausu, uzvarējuši olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

Patlaban 39 gadus vecais Dacjuks SKA komandai pievienojās pirms 2016./2017.gada sezonas, pērn tiekot pie Gagarina kausa. Pirms tam viņš 14 sezonas nospēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Detroitas "Red Wings", 2002. un 2008.gadā izcīnot Stenlija kausu.

Savukārt 2012.gadā Dacjuks kļuva par pasaules čempionu.

Dacjuks iepriekš bija paudis, ka karjeru grib noslēgt dzimtajā Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandā, taču tagad viņa aģents norādījis, ka uzbrucējs spēlēs vēl vismaz divas sezonas.

Šosezon Dacjuks SKA rindās KHL regulārajā čempionātā 37 spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja 27 rezultatīvas piespēles, bet 15 "play-off" mačos izcēlās ar četriem precīziem metieniem un trim piespēlēm.

Jau ziņots, ka SKA komanda Rietumu konferences finālā zaudēja Maskavas CSKA vienībai.