Transpersonu tualešu skandāls draud izjaukt NBA Zvaigžņu spēles norisi
Ziemeļkarolīna kļuvusi par pirmo štatu, kas skolēniem un studentiem liek izmantot tikai to dzimumu labierīcības, kuri norādīti viņu dzimšanas apliecībās.
Basketbols
2016. gada 26. marts, 09:13

Transpersonu tualešu skandāls draud izjaukt NBA Zvaigžņu spēles norisi

Jauns.lv

Ziemeļkarolīnas štata politikas dēļ, kas pieļauj diskrimināciju pret gejiem un lesbietēm, Šarlotei varētu tikt atņemtas tiesības rīkot nākamā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēli.

Ziemeļkarolīnas štata gubernators Pets Makrorijs trešdien parakstīja pretrunīgu likumprojektu, kas aizliedz transseksuāliem cilvēkiem izmantot to dzimumu publiskās labierīcības, par kuriem viņi sevi uzskata.

Līdz ar to Ziemeļkarolīna kļuvusi par pirmo štatu, kas skolēniem un studentiem liek izmantot tikai to dzimumu labierīcības, kuri norādīti viņu dzimšanas apliecībās.

Līga jau izteikusi bažas, vai tas ļaus Šarlotei veiksmīgi noorganizēt NBA Visu zvaigžņu spēli, jo tas esot pretrunā ar šo sacensību vienlīdzības un savstarpējās cieņas pamatprincipiem.

Nākamā gada NBA Visu zvaigžņu spēlei jānorisinās februārī, bet daudzi jau ir aicinājuši līgu izvēlēties citu norises vietu.

NBA Visu zvaigžņu spēle šogad notika Kanādas pilsētā Toronto. Šī bija pirmā reize, kad pasākums tika rīkots ārpus ASV robežām.

LETA/Foto: Shutterstock