foto: Jānis Škapars/LETA
Latvijas sieviešu tenisa zvaigznes saglabājušas rekordaugstās vietas pasaules rangā
Latvijas izlases tenisistes - pasaules 15. rakete Anastasija Sevastova (no kreisās) un pasaules 5. rakete Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2018. gada 16. aprīlis, 10:10

Latvijas sieviešu tenisa zvaigznes saglabājušas rekordaugstās vietas pasaules rangā

LETA

Latvijas vadošās dāmu tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pirms šīs nedēļas nogalē gaidāmā dueļa ar Krieviju par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā, saglabājušas sev rekordaugstās vietas WTA vienspēļu pasaules rangā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases sestdien un svētdien Sibīrijas pilsētā Hantimansijskā aizvadīs pārspēli pret mājinieci Krieviju, cīnoties par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā. Spēles notiks telpās uz māla seguma laukuma.

Ostapenko rangā atrodas augstajā piektajā vietā, kamēr Sevastova ieņem 15.pozīciju.

Aizvadītajā nedēļā abas Latvijas vadošās tenisistes nespēlēja.

Pirmo reizi ranga pieciniekā Ostapenko iekļuva pirms mēneša, un tas ir jauns valsts un sportistes rekords. Ostapenko šobrīd ir 5307 ranga punkti, kamēr planētas ceturtajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas ir par 323 punktiem vairāk.

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga sesto vietu pakāpās janvāra vidū, bet pērn septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Savukārt Sevastova ranga 15.vietā atgriezās pirms nedēļas, atkārtojot savu ranga rekordu. Kāpumu Latvijas tenisiste piedzīvoja pēc Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfināla sasniegšanas. Viņa 15.vietā bija arī pērnā gada oktobrī un šī gada janvārī. Pirms pusotra mēneša viņa pameta ranga pirmo divdesmitnieku, bet divas nedēļas vēlāk atgriezās, ierindojoties 20.pozīcijā.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā zaudējusi astoņas vietas un ir 281.pozīcijā, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane sasniegusi jaunu personīgo rekordu, jo pakāpusies septiņas vietas augstāk uz 786.pozīciju. Arī Marcinkēviča un Vismane ir iekļautas Latvijas izlasē dalībai Federāciju kausā

Tikmēr Alise Čerņecka saglabājusi 1032.pozīciju, bet Irina Ļapustina atguvusi vienu vietu un ir 1067.pozīcijā.

Tikmēr Krievijas izlasi Hantimansijskā pārstāvēs Anastasija Pavļučenkova, Jekaterina Makarova, Jeļena Vesņina un Natālija Vihļanceva.

No komandā iekļautajām tenisistēm Pavļučenkova WTA rangā ir 27.pozīcijā, Makarova ieņem 32.vietu, Vesņina ir 43.pozīcijā, bet Vihļanceva atrodama 82.vietā.

Krievijai šajā duelī nepalīdzēs šobrīd valsts pirmā rakete Darja Kasatkina, kura WTA rangā ieņem 14.vietu. Tāpat Krievijas izlasei talkā nedosies pieredzējusī Svetlana Kuzņecova, kura rangā ir 28.pozīcijā, kā arī slavenā Marija Šarapova, kura rangā atrodama 42.vietā.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā pārmaiņu nav. Līderpozīcijā atrodas rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties pirms teju diviem mēnešiem. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet tagad ir otrā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir Svitoļina, kurai uz papēžiem min Ostapenko. Sestā ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, kamēr astoto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Savukārt devītā ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 949 punktiem ir 13.vietā, kamēr Sevastova atrodas četras pozīcijas zemāk. Līdere ar 2760 punktiem ir Vozņacki. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās divi WTA turnīri. Lugāno WTA "International" turnīrā uzvarēja Elise Mertensa no Beļģijas, kura rangā pakāpusies par trim vietām augstāk uz 17.pozīciju. Savukārt Bogotas WTA "International" sērijas turnīrā uzvarēja slovākiete Anna Karolīna Šmiedlova, kura veikusi 48 vietu kāpumu un tagad ir 84.pozīcijā, atgriežoties labāko simtniekā.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 44.pozīciju. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA "Premier" turnīrā.

Tikmēr Sevastova par vienu vietu atkāpusies uz 128.pozīciju, Marcinkēviča tikusi augstāk par divām vietām un ieņem 177.pozīciju, bet Ļapustina ir 1236.pozīcijā, pakāpjoties divus soļus augstāk.