foto: Vida Press
VIDEO: NHL hokejists bloķē pretinieku metienu ar seju
Kolumbusas "Blue Jackets" kapteinis Niks Folino.
Hokejs
2018. gada 14. aprīlis, 05:23

VIDEO: NHL hokejists bloķē pretinieku metienu ar seju

Jauns.lv

Naccioanālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs jeb Stenlija kausa izcīņā nereti tiek dzirdēti un redzēti dažādi hokejisti varoņstāsti, ko viņi ir gatavi darīt komandas uzvaras labā. Izņēmums nav arī šī sezona.

NHL vīri nereti Stenlija kausa izcīņā dodas uz ledus ar dažādām nopietnām traumām, lūzumiem. Sanhosē "Sharks" viens no līderiem Džo Torntons pat pagājušajā sezonā izslēgšanas mačos spēlējis ar pārrautām ceļgala krusteniskajām saitēm.

Arī šā gada Stenlija kausa izcīņa iesākusies ļoti pašaizliedzīgi. Viens no piemēriem ir Kolumbusas "Blue Jackets" komandas kapteinis Niks Folino, kurš bija gatavs gulties priekšā ripas ceļam ar savu seju.

Sērijas pirmajā mačā pret Vašingtonas "Capitals" Folino trešās trešdaļas sākumā pie rezultāta 2:2 centās bloķēt Vašingtonas "Capitals" čehu aizsarga Jakuba Jeržābeka metienu, bet ripa nelaimīgi trāpīja Kolumbusas komandas kapteinim pa seju.

Folino mirkli pagulēja uz ledus, līdz tiesnesis apturēja spēli, bet pēc tam pats saviem spēkiem spēja pamest laukumu un devās uz ģērbtuvēm.

Lieki piebilst, ka Niks Folino jau drīz vien atkal bija laukumā un šajā mačā kopumā veica piecus spēka paņēmienus. Komandas kapteinis uz ledus devās jau divas minūtes pēc spēcīgā ripas trieciena pa seju.

Viņa rīcība komandai deva rezultātu, jo papildlaikā pēc krievu hokejisa Artēmija Panarina, kuram mačā arī divas rezultatīvas piespēles, metiena izdevās izcīnīt uzvaru ar 4:3 un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzīties vadībā ar 1:0. Ar vārtiem un piespēli "Blue Jackets" labā izcēlās arī austriešu labākais hokejists Tomass Vaneks. Vašingtonas komandai ar diviem precīziem metieniem izcēlās Jevgēņijs Kuzņecovs, bet NHL sezonas labākais vārtu guvējs Aleksandrs Ovečkins palika uz nulles punktu ailītē.