Porziņģim 16+10 komandas skumjā zaudējumā vārgiem pretiniekiem. VIDEO
Porziņģa 'double-double' un 3 bloķēti metieni neglāba no zaudējuma traumu novājinātajai 'Pelicans' komandai.
Basketbols
2016. gada 29. marts, 07:45

Porziņģim 16+10 komandas skumjā zaudējumā vārgiem pretiniekiem. VIDEO

Jauns.lv

Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 16 punktus, savāca desmit atlēkušās bumbas un bloķēja trīs pretinieku komandas spēlētāju metienus, tomēr Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja zaudējumu traumu novājinātajai Ņūorleānas "Pelicans".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks", kas svētdien zaudēja pat teorētiskas iespējas sasniegt izslēgšanas spēles, viesos piekāpās ar 91:99 (28:24, 26:25, 10:19, 27:31).

Lai gan pirmajā puslaikā Ņujorkas basketbolisti bija priekšā saviem pretiniekem, tomēr viņi aizvadīja ļoti vāju trešo ceturtdaļu, kuras laikā ļāva mājiniekiem veikt 15 punktu izrāvienu. Ceturtajā ceturtdaļā viesiem izdevās atspēlēties, kas gan cīņas izskaņā neglāba no zaudējuma.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 34 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā iemeta divus no sešiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Tāpat viņam desmit atlēkušās bumbas, divas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, trīs bloķēti metieni un divas piezīmes.

Kristapa mača mirkļi:

Ar 22 punktiem rezultatīvākais "Knicks" komandā bija Karmelo Entonijs, bet 17 punkti Robinam Lopesam. Savukārt "Pelicans" rindās ar 22 punktiem atzīmējās Džrū Holidejs, bet 16 punkti Toneja Duglasa kontā.

Savainojuma dēļ sezona beigusies "Pelicans" līderim Entonijam Deivisam. Tāpat šajā mačā Ņūorleānas vienībai traumu dēļ nevarēja palīdzēt Tairīks Evanss, Ēriks Gordons, Raiens Andersons un Noriss Kouls.

Porziņģis savus pirmos punktus guva spēles otrajā minūtē, kad gaisā saņēma Sašas Vujačiča piespēli un trieca bumbu grozā no augšas (4:4). Nākamo divarpus minūšu laikā Latvijas basketbolists pievienoja precīzu pustālo metienu un tālmetienu, panāko jau 14:6 viesu komandas labā. Divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām talantīgais liepājnieks devās atpūsties uz rezervistu soliņa, kamēr "Knicks" tajā brīdī atradās vadībā ar 25:18, bet spēles pirmo nogriezni ņujorkieši noslēdza ar četru punktu pārsvaru (28:24).

Pēc nesekmīga otrā ceturkšņa sākuma, kad "Knicks" paspēja nonākt iedzinējos ar 39:40, pamatpiecinieks ar Porziņģi ierindā atgriezās uz laukuma. Latvietis ātri iekrāja divas personiskās piezīmes, bet, pateicoties Entonija diviem tālmetieniem pusminūti īsā laika posmā, viesi atguva vadību (48:45). Pirmo puslaiku Ņujorkas klubs uzvarēja ar 54:49, bet Porziņģis pirmajās 24 minūtēs bija atzīmējies ar spēles sākumā gūtajiem septiņiem punktiem.

Trešajā ceturtdaļā "Knicks" piecu minūšu laikā nespēja gūt punktus, kas no rezultāta 59:49 lika nonākt iedzinējos ar 59:64. Nerezultatīvo spēli viesu rindās pārtrauca Porziņģis, kurš četras minūtes pirms ceturkšņa beigām realizēja divus soda metienus. Līdz ceturtdaļas beigām ņujorkieši tā arī nepamodās, turpretī Porziņģis aizsardzībā savāca vēl četras atlēkušās bumbas un pievienoja precīzu tālmetienu, neļaujot "Pelicans" komandai panākt vēl lielāku vadību (61:68). Latvietis bija vienīgais no viesu basketbolistiem, kurš deviņarpus minūšu laikā spēja gūt punktus.

Mača ceturtā nogriežņa sākumā krietni aktīvāks bija Entonijs, kurš trīs minūšu laikā guva astoņus punktus un izlīdzināja spēles rezultātu (75:75). Pirmās piecas ceturkšņa minūtes Porziņģis vēroja no rezervistu soliņa, bet arī pēc viņa parādīšanās laukumā "Knicks" pamanījās nonākt iedzinējos ar septiņiem punktiem (77:84). Nākamo divu minūšu laikā Lopess ar divpunktnieku un Hosē Kalderons ar diviem "trejačiem" panāca 85:84, tomēr pretinieki turpmākajās divās minūtes iemeta septiņus bezatbildes punktus (85:92). Pamatlaika pēdējā minūtē Porziņģis realizēja četrus no četriem soda metieniem, turpretī pretinieku rindās no soda metienu līnijas aukstasinīgs bija Duglass, kurš šādā veidā guva sešus punktus. Tikmēr "Knicks" tā arī neatspēlējās un piedzīvoja zaudējumu ar 91:99.

"Knicks" ar 30 panākumiem 75 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Pelicans" ar 27 uzvarām 73 spēlēs ir 12.pozīcijā Rietumus, saglabājot vien teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Arī nākamo spēli "Knicks" aizvadīs izbraukumā, trešdien Dalasā spēkojoties ar vietējo "Mavericks" vienību.

LETA/Foto: Reuters