Hokejs
2016. gada 29. marts, 11:15

Girgensons pēc 23 spēļu pārtraukuma atkal gūst vārtus, "Sabres" zaudē Detroitā. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien atzīmējās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, tomēr tas neglāba Bufalo "Sabres" komandu no zaudējuma.

"Sabres" viesos ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:1) piedzīvoja zaudējumu Detroitas "Red Wings" vienībai.

Girgensons šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku komandas vārtiem. Tāpat viņš veica vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, atdeva vienu ripu un uzvarēja vienīgajā iemetienā. Maču latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Rezultātu mājinieki atklāja pirmā perioda priekšpēdējā minūtē, kad pirmais pie atlēkušās ripas atradās Dilans Larkins, kurš ar precīzu metienu realizēja vairākumu. Otrā perioda vidū no savas komandas aizvārtes reidu uz "Sabres" vārtiem uzsāka "Red Wings" uzbrucējs Reilijs Šīhens. Apvedot teju visus Bufalo vienības laukuma spēlētājus, kanādietis izdarīja spēcīgu metienu pa Čada Džonsona sargātajiem vārtiem un panāca 2:0.

Hovards atvaira Girgensona metienu - video:

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Sabres" Džonsonu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, un trešos vārtus Detroitas vienības labā guva Lūkass Glendenings. Ar to gan "Sabres" cīņa nebeidzās, jo desmit sekundes vēlāk Girgensons pēc Braiena Džiontas piespēles vienus vārtus atguva. Cerot uz atspēlēšanos, Džonsons vēlreiz tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un divas minūtes līdz pamatlaika beigām Sems Reinhārts, neapstādinot Keisija Nelsona piespēlēto ripu, raidīja to vārtos. Tiesa, atlikušajās divās minūtes "Sabres" varoņdarbu paveikt neizdevās un tika piedzīvots zaudējums ar 2:3.

Zemgus Girgensons atklāj "Sabres" rēķinu - video:

Iepriekšējo reizi Girgensons ar precīzu metienu atzīmējās 25.janvārī, turklāt toreiz viņš Ņujorkas "Rangers" vārtos raidīja divas ripas. Nākamajos 23 mačos latvietis atzīmējās ar sešām rezultatīvām piespēlēm, taču vārtus gūt nespēja.

Girgensons šosezon 65 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Girgensona pēcspēles intervija pēc zaudējuma Detroitā - video: Mača labākie momenti - video:

Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 76 spēlēs izcīnītiem 72 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kamēr "Red Wings" ar 87 punktiem ir ceturtā. Austrumu konferencē "Sabres" saglabā 14.pozīciju, bet "Red Wings" ierindojas devītajā vietā.

Ļoti pārliecinoša visas līgas līdere ar 113 punktiem 74 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals", kas pirmdien nodrošināja pirmo vietu regulārajā čempionātā.

Stenlija kausa izcīņā vietu nodrošinājušas "Capitals", Sentluisas "Blues", Dalasas "Stars", Losandželosas "Kings", Anaheimas "Ducks" komandas un čempione Čikāgas "Blackhawks".

Zīmīgi, ka neviena no septiņām Kanādas komandām patlaban neatrodas izslēgšanas spēļu zonā.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video