Divu dienu laikā dzīvību zaudē divi Beļģijas profesionālie riteņbraucēji
Mingērs 2011.gadā kļuva par Beļģijas junioru čempionu, bet par profesionāli viņš kļuva pērn.
Sporta zvaigznes
2016. gada 29. marts, 11:31

Divu dienu laikā dzīvību zaudē divi Beļģijas profesionālie riteņbraucēji

Jauns.lv

Divas dienas pēc sirdstriekas "Criterium International" (UCI kat.2.HC) sacensībās Korsikā pirmdien dzīvību zaudējis 22 gadus vecais beļģis Dāns Mingērs, kurš sacentās "Roubaix Lille Metropole" komandā.

Mingēram 13.aprīlī būtu apritējuši 23 gadi, bet sestdien Francijā notiekošā Portovekšio velobrauciena pirmajā posmā aptuveni 30 kilometrus pirms finiša viņam sākās problēmas. Pēcāk viņu ātrās palīdzības automašīnā piemeklēja sirdstrieka, bet pēc tam viņš ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, un vēlāk riteņbraucējs iegrima komā.

Mingērs 2011.gadā kļuva par Beļģijas junioru čempionu, bet par profesionāli viņš kļuva pērn.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka beļģu riteņbraucējs Antuāns Demoitē, kurš svētdien cieta negadījumā Ģentes-Vevelgemas velobraucienā, no gūtajām traumām svētdien miris.

25 gadus vecais riteņbraucējs piedzīvoja kritienu distances aptuveni 150.kilometrā. Viņam uztriecās peletonu pavadošais motocikls un sportists smagā stāvoklī tika nogādāts Lilles slimnīcā.

Demoitē atradās komā, taču negadījumā gūtās traumas bija pārāk smagas un mediķi nespēja glābt viņa dzīvību.

Jau ziņots, ka Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices komandas IAM svētdien šajā velobraucienā izcīnīja 14.vietu.

Tikmēr vēl viens Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Astana" komandas izstājās un nebija starp tiem 82 sportistiem, kuri sasniedza finišu.

Svētdien notika arī Ģentes-Vevelgemas velobrauciena sacensības junioriem, kas ir iekļautas Nāciju kausā izcīņā junioriem. Tajās startēja arī pieci Latvijas jaunie sportisti, taču Kristers Ansons, Mārcis Kalniņš, Niklāvs Aleksandrs Cakšs, Juliāns Isajevs un Kristofers Bindemanis finišu 119 kilometru distancē nesasniedza.

LETA/Foto: AFP/LETA

Tēmas