foto: AP/Scanpix/LETA
Čikāgas "Blackhawks" vārtos stājas grāmatvedis un palīdz izcīnīt uzvaru
Kolina Delija debija NHL izdevās ļoti veiksmīga.
Hokejs
2018. gada 30. marts, 16:21

Čikāgas "Blackhawks" vārtos stājas grāmatvedis un palīdz izcīnīt uzvaru

LETA

Čikāgas "Blackhawks" komandas vārtos ceturtdienas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē stājās grāmatvedis un palīdzēja vienībai ar 6:2 (2:0, 3:2, 1:0) pieveikt vienu no spēcīgākajām čempionāta vienībām Vinipegas "Jets".

Pirms mača iesildīšanās laikā traumu guva "Blackhawks" otrais numurs Antons Fošberjs, kurš šobrīd aizstāj veselības likstu nomocīto pamatvārtsargu Koriju Krofordu. Līdz ar to NHL debiju ceturtdien piedzīvoja Kolins Delija, kurš šosezon spēlējis tikai Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātos.

Pēc Fošberja traumas "Blackhawks" klubs noslēdza amatiera pārbaudes laika līgumu ar 36 gadus veco Čikāgā dzīvojošu grāmatvedi Skotu Fosteru, kurš savu vārtsarga karjeru bija noslēdzis 2006.gadā pēc koledžas čempionāta, bet pēc tam spēlēja amatieros.

Tieši Fosteram ceturtdien arī bija jādodas laukumā, jo sešas minūtes līdz pamatlaika beigām krampjos iedzīvojās 25 metienus atvairījušais Delija. Viņa vietā stājās grāmatvedis, kurš atlikušajā laikā atvairīja septiņus "Jets" raidījumus.

"Biju šokēts, ka man bija jāvelk formastērps," pēc mača teica Fosters. "Tas viss nāca tik negaidīti. Tas bija kā sapnī, nekad to neaizmirsīšu. Par to varēšu stāstīt saviem bērniem un draugiem. Lieliskas atmiņas."

Zīmīgi, ka 2014./2015.gadā līdzīgs atgadījums piemeklēja leģendāro latvieti Artūru Irbi, kurš tobrīd bija Bufalo "Sabres" vārtsargu treneris. 2014.gada novembrī viņš tika pieteikts spēlei pret Sanhosē "Sharks", jo traumā iedzīvojās maču uzsākušais čehs Mihals Noivirts, kura vietā stājās zviedrs Jūnass Enrots, taču Bufalo komandai vairs nebija rezerves vārtsarga, tāpēc uz rezervistu soliņa vārtsarga ekipējumā sēdās Irbe.

Laukumā latvietis gan toreiz nedevās.

Citā ceturtdienas NHL mačā Austrumu konferences līderu cīņā Bostonas "Bruins" ceturtdien savā laukumā ar 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) pieveica Tampabejas "Lightning", kam tas bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Līdz ar to "Bruins" komanda pārņēmusi vadību ne tikai Austrumu konferences kopvērtējumā, bet arī Atlantijas divīzijā, abos gadījumos apsteidzot tieši "Lightning".

"Šī bija ļoti svarīga spēle, jo "Lightning" divīzijas pirmajā vietā bijuši teju visu sezonu. Tāpēc ir patīkami beidzot tikt viņiem garām," pēc uzvaras teica "Bruins" galvenais treneris Brūss Kasidijs.

"Lightning" vienība Atlantijas divīzijas vadībā bija kopš pagājušā gada 19.oktobra.

Uzvarētāju rindās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Patrīss Beržerons.

Tikmēr uzvaru ceturtdien izcīnīja NHL līdere Nešvilas "Predators", kas savā laukumā ar 5:3 (2:2, 1:0, 2:1) pārspēja Sanhosē "Sharks", ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējoties zviedram Filipam Fošberjam.

Šajā sezonā "Predators" hokejisti ir izcīnījuši jau 111 punktus, kas ir par vienu vairāk nekā kluba iepriekšējais rekords, kas tika uzstādīts 2007.gadā.

Uzvaru guvuši arī pašreizējie Stenlija kausa čempioni Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājuma pieveica Ņūdžersijas "Devils". Viesiem uzvaru nodrošināja komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, izšķirošo ripu iemetot papildlaika 19.sekundē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka zaudējumu ceturtdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā "Sabres", kas savā laukumā ar 3:6 (2:1, 0:2, 1:3) piekāpās Detroitas "Red Wings" vienībai, lai gan spēles sākumā atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ar 107 punktiem 76 mačos ir "Bruins", bet "Lightning" iekrājusi 106 punktus 77 cīņās. Tālāk ar 99 punktiem 77 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals" un Toronto "Maple Leafs".

Bufalo "Sabres" ar 60 punktiem 77 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no Otavas "Senators". Arī visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā.

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 111 punktiem 77 mačos ir "Predators", bet aiz tās ar 104 punktiem 77 spēlēs atrodas "Jets". Savukārt ar 103 punktiem 77 mačos trešo pozīciju ieņem Vegasas "Golden Knights".