Citi sporta veidi
2018. gada 30. marts, 06:42

Prezidents Lukašenko atklāj Baltkrievijas "īsto dopingu" un dod padomu dietologiem

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sarunā ar pašmāju ziņu aģentūru BELTA atklājis savu skatījumu par dopingu sportā un devis uztura padomu savas valsts sportistiem.

Runājot par sportistu uzturu, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko izceļ to, ka atlēti ēdot nepareizi un pārāk paļaujoties uz dažādu dietologu ieteikumiem: "Kā viņi vispār spēj pasportot? Tas nav normāli! Viņiem ledusskapī Pasaules kausa sacensībās visu laiku būtu jātur kārtīgs speķa gabals, ko apēst pēc sacensībām vai smaga treniņa. Kārtīgs speķa gabals un baltkrievu rupjmaize būt jāēd, nevis saldējumi un virtuļi. Spēķis ir pats labākais baltkrievu dopings," paziņojis Baltkrievijas līderis, kurš, iespējams, savā viedoklī nedaudz balstās uz Holivudas filmu stereotipiem, jo diez vai profesionāli atlēti pārtiek no saldējuma un virtuļiem.

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Aleksandra Lukašenko jaunākais dēls Nikolajs, visticamāk, pēc biatlona sacensībām tika kārtība pabarots ar "baltkrievu dopingu".

Jau pagājušā gada decembrī Lukašenko pauda savu uzskatu, ka dopinga lietošanā pieķertie būtu jāsoda krietni bargāk. Savukārt jautājumā par Krievijas sportistu starptautisko diskvalifikāciju, viņš neuzskata, ka tā ir pamatota, jo neviens aiz rokas valstiskā dopinga shēmā neesot pieķerts: "Ja neesi noķerts - neesi zaglis."

Jau ziņots, ka dopinga skandāla dēļ Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nepiedalījās Krievijas atlēti, no kuriem īpaši atlasītiem ļāva startēt kā olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, kuriem nebija atļauts nekādi publiski izrādīt piederību savai valstij. Krievijas pārstāvji, gan, protams, nespēja mierīgi ievērot aizliegumus, jo vajadzēja formas tērpos slepeni iešūt karoga krāsas, kas nebija atļauts.

Uz olimpiskajām spēlēm bija devušies daudzi Krievijas atbalstītāji, kuri neapšaubāmi bija paši aktīvākie tribīnēs, ar kuriem konkurēt spēja vienīgi Ziemeļkorejas "daiļavu armija".

Ziemeļkorejas daiļavu armija Phjončhanas olimpiskajās spēlēs

Kāds bijušais Ziemeļkorejas karavīrs atklājis skumju patiesību par Phjončhanas olimpisko spēļu vienu no simboliem - eleganto Ziemeļkorejas karsējmeiteņu jeb daiļavu ...

gallery icon
95

Kā vēlāk izrādījās, liela daļa šo fanu bija algotņi, kuriem bija uzdevums aktīvi un atraktīvi atbalstīt savus tautiešus.

Olimpiskie fani, no kuriem baidās pašu sportisti

Pēc dopinga pārkāpumiem olimpiskajām spēlēm netika pielaista Krievija, tomēr daudziem tās sportistiem tika atļauts piedalīties Olimpiādē zem netriāla karoga kā ...

gallery icon
70

Olimpiskie sportisti no Krievijas Dienvidkorejā izcīnīja 17 medaļas, kamēr baltkrievi tika pie divām zelta un vienas sudraba godalgas.