foto: AFP/Scanpix/LETA
Šorttrekisti briest vēl lielākai revolūcijai: gatavojas atdalīties no Slidošanas asociācijas un dibināt savu federāciju
Latvijas pēdējā laikā visbiežāk aprunātais šorttrekists Roberto Puķītis.
Citi sporta veidi
2018. gada 27. marts, 15:12

Šorttrekisti briest vēl lielākai revolūcijai: gatavojas atdalīties no Slidošanas asociācijas un dibināt savu federāciju

Jauns.lv / LETA

Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) otrdien savā valdes sēdē nav izraudzījusies Latvijas šorttreka izlases direktoru, jo šorttrekā sabiedrībā nobriedusi ideja atdalīties no LSA un veidot pašiem savu federāciju, otrdien sacīja LSA valdes loceklis Modris Liepiņš.

Latvijas delegācija slidotāju olimpiskajā ciematā Kanninā

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir divi olimpiskie ciemati: viens, kurā mitinās vairums sportistu, ir pašā Phjončhanā, bet otrs - kurā dzīvo ...

gallery icon
28

Jau ziņots, ka šottreka sabiedrību satricinājis konflikts, jo viens no vadošajiem šī sporta veida Latvijas pārstāvjiem Roberto Puķītis bija gatavs mainīt valsts piederību. Tiesa, pēc sarunām ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), LSA un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP), viņš savas domas ir mainījis.

Pirmdien tika ziņots, ka LSA valde plāno iecelt Latvijas šorttreka izlases direktoru, tomēr tas nav noticis.

"Par šo jautājumu otrdien valdes sēdē nelēmām, jo no šottreka jeb precīzāk Edvīna Silova puses pirmdien vēlu vakarā un šorīt no rīta izskanēja paziņojums, ka šottrekisti plāno atdalīties no LSA un veidot savu federāciju," sacīja Liepiņš, kā arī LSA valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova.

Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sacenšas 1000 metru ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sestdien nepārvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, Puķītim no iekļūšanas pusfinālā ...

gallery icon
22

"Jau pērn LSA pilnsapulcē tika pieņemts lēmums, ka šorttrekisti var izmantot šādu iespēju, taču līdz šim par to nekas neliecināja. Arī pēc vakardienas sarunām ar Roberto Puķīti, situācija bija pavisam cita, bet tagad tā ir mainījusies. Jāgaida, kādi būs konkrēti soļi no tiem cilvēkiem, kas vēlas atdalīties," norādīja Liepiņš.

"Šādā situācijā šobrīd izvēlēties izlases direktoru būtu aplami," piebilda Liepiņš, kurš LSA atbild tieši par šorttreku.

Pēc Liepiņa teiktā Edvīns Silovs, kurš ir Latvijas ātrslidotāja Haralda Silova tēvs, sadarbojas un atbalsta Evitu Krievāni, kurai Jelgavā ir sava šorttreka grupa. Jāpiebilst, ka Puķītim tieši ar Krievāni bijušas lielākās nesaskaņas.

Puķītis un Zvejnieks iekļūst šorttreka 1000 metru distances ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks otrdien Phjončhanā sasniedza ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē. Puķītis savā priekšskrējienā finišēja otrais, bet ...

gallery icon
47

Februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Puķītis bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancēs. Dienvidkorejā startēja arī Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15.vietā 1000 metru distancē. Zvejnieks martā piedalījās arī pasaules čempionātā, kur Puķītis nestartēja.