foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Trenere pēc neveiksmes pasaules čempionātā 15 gadus vecajai daiļslidošanas zvaigznei iesaka mazāk ēst
15 gadus vecā Alīna Zagitova pasaules čempionātā Milānā zaudēja savas pirmās sacensības pieaugušo konkurencē.
Citi sporta veidi
2018. gada 25. marts, 05:12

Trenere pēc neveiksmes pasaules čempionātā 15 gadus vecajai daiļslidošanas zvaigznei iesaka mazāk ēst

Jauns.lv

Phjončhanas olimpiskā čempione daiļslidošanā 15 gadus vecā Alīna Zagitova no Krievijas pasaules čempionātā Milānā piedzīvoja negaidītu neveiksmi, jo pēc otrās vietas īsajā programmā, izvēles slidojumā trīs reizes nokrita un palika saviem standartiem necilajā piektajā vietā. Par notikušo fiasko Krievijas presē ir parādījies visu laiku titulētākās daiļslidošanas treneres Tatjanas Tarasovas viedoklis, kura atradusi iemeslu, kāpēc tā notika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms pasaules čempionāta Zagitovai daudzi jau kāra kaklā zelta medaļu, jo viņas galvenā konkurente pēdējā gada laikā tautiete Jevgēņija Medvedeva savainojuma dēļ sacensībās Milānā nevarēja piedalīties. Tieši Medvedeva pēc daudzu speciālistu domām bija pelnījusi olimpisko zeltu Phjončhanā. Savukārt Milānā pēc īsās programmas vadībā nedaudz negaidīti bija savas karjeras pēdējās sacensības aizvadošā Itālijas veterāne Karolīna Kostnere, kura gan beigās palika bez medaļas. Savukārt zeltu izcīnīja olimpiskā bronzas medaļniece Keitlīna Osmonda no Kanādas.

Par jaunās daiļslidošanas zvaigznes neveiksmi pasaules čempionātā izteikusies 71 gadu vecā šī sporta veida speciāliste, kādreizējā PSRS sportiste Tatjana Tarasova, kura arī šobrīd ir Krievijas izlases trenere. Tarasova ir visu laiku titulētākā daiļslidošanas trenere, jo viņas audzēkņi kopumā astoņas reizes kļuvuši par olimpiskajiem čempioniem un izcīnījuši 41 pasaules un Eiropas čempionātu zelta godalgu.

Krievijas Pirmā Kanāla tiešraidē Tarasova pauda savu skatījumu, kāpēc talantīgajai sportistei gadījusies šāda neveiksme: "Kopš olimpiskajām spēlēm viņa ir paaugusies par trim centimetriem. Viņa to nesaprot, bet šī nav nekāda puberitāte - vienkārši vajag mazāk ēst. Kad tu paaudzies, muskuļi nedaudz nespēj tikt augumam līdzi un zūd koordinācija.

foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Titulētajai daiļslidošanas speciālistei Tatjanai Tarasovai ir viedoklis par Alīnas Zagitovas neveiksmi pasaules čempionātā.

Kā vēsta Krievijas mediji, Alīna jau iepriekš atklājusi, ka viņas ķermenis ir paaudzies un sportiste cenšas mazāk ēst, tomēr tas pēc autoritatīvās speciālistes domām laikam ir nepietiekami.

Zīmīgi, ka pasaules čempionāts Milānā kļuva par pirmajām sacensībām pieaugušo konkurencē, kurās Zagitova nav uzvarējusi. Iepriekš 15 gadus vecā sportiste bija tikusi pie panākumiem olimpiskajās spēlēs, Eiropas čempionātā, Krievijas čempionātā, Lombardijas kausā, divos "Grand Prix" posmos un šo sacensību finālā.

Alīna Zagitova triumfē Eiropas čempionātā daiļslidošanā

Sensacionālā debijas sezonā pieaugušo konkurencē Zagitova nopelnīja 238,24 punktus.

gallery icon
57

Interesanti, ka Zagitova, spožā Medvedeva, kā arī 13 gadus vecā Aleksandra Trusova, kura paveica sieviešu daiļslidošanā vēl sacensībās neredzēto četrkāršo tulupa lēcienu, visas ir gruzīnu izcelsmes krievu speciālistes Eteri Tutberidzes audzēknes. Šo sportistu pēdējo gadu dominance liecina, ka Tatjanas Tarasovas iespaidīgie rekordi varbūt nav nemaz tik nepārspējami, kā sākotnēji šķiet.

Pasaules labākā daiļslidotāja Jevgēņija Medvedeva

Pēdējo divu gadu Eiropas čempione nieka 17 gadus vecā Jevgēņija Medvedeva Čehijas pilsētā Ostravā notiekošajās kontinenta meistarsacīkstēs sasniedza izcilus rezultātus ...

gallery icon
55

Jauns.lv jau ziņoja, ka Milānā notikušajā daiļslidošanas Eiropas čempionātā sievietēm olimpiskajai čempionei Alinai Zagitovai, kā arī titulētajai Karolīnai Kostnerei piedzīvojot izgāšanos, par pasaules čempioni daiļslidošanā dāmām piektdien Itālijā negaidīti kļuva Kanādas pārstāve Keitlīna Osmonda.

Pēc īsās programmas līdere bija mājiniece Kostnere, kurai šīs bija noslēdzošās sacensības karjerā, bet tikai nedaudz viņai zaudēja galvenā favorīte Zagitova no Krievijas, kamēr Osmonda bija ceturtā.

Savukārt izvēles slidojumā Osmonda uzrādīja labāko rezultātu, kamēr konkurentes nodemonstrēja nepārliecinošu sniegumu. Vispirms fiasko cieta olimpiskā čempione Zagitova, kura piedzīvoja trīs kritienus, atkrītot uz piekto vietu. Vienu reizi krita arī Kostnere, kura beigās palika ceturtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Summā kanādiete nopelnīja 223,23 punktus, kamēr uz goda pjedestāla tika arī divas Japānas pārstāves. Sudraba medaļu ar 210,90 punktiem ieguva Vakaba Higuči, kura pēc īsās programmas bija vien astotā, bet pie bronzas ar 210,08 punktiem tika Satoko Mijahara.

Tikmēr Kostnere izvēles slidojumā bija piektā, summā ar 208,88 punktiem paliekot ceturtā, bet Zagitova piektdien uzrādīja vien septīto rezultātu, summā ar 207,72 punktiem esot piektajā pozīcijā.

Osmonda februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs kopā ar Kanādas izlasi triumfēja komandu sacensībās, bet individuāli viņa tika pie bronzas godalgas, zaudējot Zagitovai un citai krieviete Jevgēņijai Medvedevai. Savukārt pērn pasaules čempionātā Osmonda bija otrā aiz Medvedevas.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Medvedeva uzvarēja iepriekšējos divos pasaules čempionātos, taču šajās planētas meistarsacīkstēs nestartēja.

Patlaban 31 gadu vecā Kostnere, kura ir 2012.gada pasaules čempione, kā arī pieckārtēja Eiropas čempione un 2014.gada Soču olimpisko spēļu bronzas medaļniece, pēc pasaules čempionāta noslēgs savu sportistes karjeru.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska īsajā programmā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā vietā starp 37 dalībniecēm, netiekot pie izvēles slidojuma.