foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensons pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriežas ar 5 spēka paņēmieniem
Zemgus Girgensona aktīvais sniegums neglāba "Sabres" no zaudējuma.
Hokejs
2018. gada 24. marts, 11:20

Girgensons pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriežas ar 5 spēka paņēmieniem

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien pēc divu Nacionālās hokeja līgas (NHL) maču izlaišanas atgriezās laukumā, taču neglāba Bufalo "Sabres" komandu no zaudējuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Monreālas "Canadiens", ciešot piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

"Canadiens" rindās vārtus guva Arturi Lehkonens, kurš izcēlās otrā perioda piektajā minūtē, bet pamatlaika beigās divas ripas tukšā mājinieku cietoksnī ieraidīja Pols Bairons un Brendans Galahers.

Tikmēr Anti Niemi "Canadiens" vārtos atvairīja visas 35 pretinieku mestās ripas, somam izcīnot 36."sauso" uzvaru karjerā.

"Lai gan to var uzskatīt, kā ar 0:1 zaudētu spēli, vēl ir daudz lietu ko uzlabot savā spēlē. Pārāk daudz sasteidzam, kā rezultātā pretinieki gūst priekšrocību. Zaudējām ne tāpēc, ka "Canadiens" ko paveica, bet tāpēc, ka paši neko neizdarījām. Domāju, ka komandas līderiem vajadzētu uzņemties lielāku lomu. Uzrunāju viņus, taču nesaņēmu gaidīto atbildi," pēc mača stāstīja "Sabres" galvenais treneris Fils Hauslijs.

Girgesons šajā duelī spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā un laukumā bija 17 minūtes un 36 sekundes. Viņš šajā laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Pašlaik 24 gadus vecais Girgensons pagājušās nedēļas izskaņā NHL regulārā čempionāta mačā pret Čikāgas "Blackhawks" guva savainojumu, kā rezultātā viņš izlaida divas iepriekšējās "Sabres" spēles pret Nešvilas "Predators" un Arizonas "Coyotes". Šajos mačos latvieša pārstāvētais klubs piedzīvoja zaudējumus.

Latviešu uzbrucējs šosezon laukumā bijis 66 spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -9.

Bufalo klubs ar 58 punktiem 74 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet augstāk esošā Otavas "Senators" ir priekšā par pieciem punktiem. Pēdējā "Sabres" ir arī visas līgas ieskaitē, jo Rietumu konferences vājākajām komandām Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" ir par trim punktiem vairāk.

"Sabres" nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Ņujorkas "Rangers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās