Citi sporta veidi
2018. gada 24. marts, 14:14

Daiļslidotājs Vasiļjevs ar personīgo rekordu izvēles programmā iekļūst pasaules čempionāta desmitniekā

LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs Itālijas pilsētā Milānā notiekošajā pasaules čempionātā laboja personīgo rekordu izvēles programmā, kas viņam planētas meistarsacīkstēs dos vietu labāko desmitniekā.

Sacensības tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pašlaik 18 gadus vecais Vasiļjevs par izvēles programmu saņēma 170,61 punktu, kas ir par 18,2 punktiem labāks nekā viņa iepriekšējais rekords, ko daugavpilietis janvārī sasniedza Eiropas čempionātā.

Vasiļjevs sāka sekmīgi izpildīja pirmos lēcienus, kā arī teicami padevās trīsarpus aksela lēciens, ar ko viņam bija problēmas pirms tam šosezon. Kopumā viņš nostartēja bez lielām kļūdām.

Pirms pēdējiem astoņiem sportistiem, kuriem vēl jāstartē, Vasiļjevs ar 254,86 punktiem ir otrais, līdz ar to pasaules čempionātā būs pirmajā desmitniekā.

Par savu īsās programmas priekšnesumu Vasiļjevs nopelnīja 84,25 punktus, kas viņam deva devīto vietu pirms izvēles programmas.

Vasiļjevs februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, četrgades nozīmīgākajās sacensībās izcīnot 19.vietu. Tāpat viņš šogad izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

Savukārt olimpisko ceļazīmi daugavpilietis nopelnīja pērn pasaules čempionātā, kurā ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien īsajā programmā veica neveiksmīgu slidojumu, kurā piedzīvoja kritienu, sacensības noslēdzot pēdējā 37.vietā un netiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu.

Pasaules čempionāts Milānā ilgs līdz svētdienai, bet vairāki pazīstami atlēti pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ir atteikuši dalību šajās meistarsacīkstēs, piemēram, pēdējo divu Olimpiāžu čempions Juzuru Hanju no Japānas.