foto: AP/Scanpix/LETA
Zemgus Girgensons atsācis treniņus ar Bufalo "Sabres" komandu
Zemgus Girgensons, visticamāk, jau tuvākajās spēlēs atgriezīsies laukumā.
Hokejs
2018. gada 22. marts, 22:34

Zemgus Girgensons atsācis treniņus ar Bufalo "Sabres" komandu

LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pēc divu maču izlaišanas ceturtdien atgriezies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" treniņos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 24 gadus vecais Girgensons pagājušās nedēļas izskaņā NHL regulārā čempionāta mačā pret Čikāgas "Blackhawks" guva savainojumu, kā rezultātā viņš izlaida divas iepriekšējās "Sabres" spēles pret Nešvilas "Predators" un Arizonas "Coyotes". Šajos mačos latvieša pārstāvētais klubs piedzīvoja zaudējumus.

Ceturtdien latvietis gan atgriezās Bufalo komandas treniņos, tiekot iespēlēts otrajā uzbrucēju maiņā kopā ar Džeiku Aikelu un Džeisonu Pominvilu.

Nākamo cīņu "Sabres" aizvadīs piektdien, kad uzņems četru zaudējumu sērijā esošo Monreālas "Canadiens", kamēr sestdien gaidāma tikšanās izbraukumā ar Ņujorkas "Rangers".

Girgensons šosezon 65 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

Arī iepriekšējās divās sezonās latvietis pretinieku vārtsargus pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad pretinieku vārtos tika raidītas 15 ripas. Savā NHL karjerā Girgensons 342 spēlēs ticis pie 44 vārtiem un 54 rezultatīvām piespēlēm, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 100 punktu sasniegšanas.

Bufalo klubs ar 58 punktiem 73 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet augstāk esošā Otavas "Senators" ir priekšā par pieciem punktiem. Pēdējā "Sabres" ir arī visas līgas ieskaitē, jo Rietumu konferences vājākajai komandai Vankūveras "Canucks" ir par punktu vairāk.