foto: Instagram @erikkarlsson65
Sēras zviedru NHL hokeja zvaigznes ģimenē. Miris Ērika Kārlsona ļoti gaidītais dēliņš
Vēl pirms mēneša sociālajos tīklos Ēriks un Melinda nespēja noslēpt, cik ļoti gaida savu pirmdzimto.
Hokejs
2018. gada 21. marts, 05:18

Sēras zviedru NHL hokeja zvaigznes ģimenē. Miris Ērika Kārlsona ļoti gaidītais dēliņš

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba kapteinis zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons nevarēja palīdzēt savai komandai spēlē pret Floridas "Panthers", jo ģimenē notikusi nelaime: miris viņa un sievas Melindas vēl nedzimušais dēliņš.

Kanādas galvaspilsētas klubs oficiālā paziņojumā sūta visu organizācijas pārstāvju, Otavas pilsētas un visas hokeja sabiedrības labās domas un lūgšanas, lai palīdzētu Ērikam un Melindai pārciest dēla zaudējumu.

Kluba pārstāvji lūdz cienīt ģimenes lūgumu pēc privātumu sēru laikā.

Pāris pagājušā gada 22. novembrī ar sociālajos tīklos publicētu bildi sabiedrībai paziņoja, ka viņi gaida bērniņu.

Savukārt nepilnu mēnesi vēlāk līdzīgā veidā tika paziņots par gaidāmā bērniņa dzimumu.

You my boy blue.!!

A post shared by Erik Karlsson (@erikkarlsson65) on

Kā vēsta ASV medijs CBC News, ģimenes pieaugums bija gaidāms aprīļa vidū.

Just me and my little family.:) #dadhat

A post shared by Erik Karlsson (@erikkarlsson65) on

Pirms otrdienas naktī pēc Latvijas laika paredzētās spēles "Senators" galvenais treneris Gijs Bušērs informēja, ka komandas viens no balstiem nepiedalīsies spēlē, tomēr nekādus sīkākus komentārus nesniedza:

"Tas nav savainojums, nē... Bet es neiedziļināšos notikušajā," treneris nevēlējās atklāt Ērika Kārlsona nespēlēšanas patiesos iemeslus.

Lai vieta komandas sastāvā nepaliktu tukša, no Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Belevillas "Senators" tika izsaukts amerikāņu aizsargs Patriks Sīlofs.

27 gadus vecais Ēriks Kārlsons tika izvēlēts 2008. gada NHL draftā ar 15. numuru. Pēc veiksmīgas sezonas Zviedrijas kluba "Frolunda" rindās Kārlsons pārcēlās uz NHL, kur uzsāka savu spožo karjeru. Ēriks, būdams aizsargs, savā NHL karjerā aizvadījis 622 spēles, kurās iekrājis 512 rezultativitātes punktus (125 vārti un 387 rezultatīvas piespēles). Viņš divas reizes ticis atzīts par NHL labāko aizsargu, nopelnot Norisa balvu.

I’ll go thru anything with you baby now and forever

A post shared by Erik Karlsson (@erikkarlsson65) on

Šosezon Kārlsonam 66 spēlēs astoņi vārti un atdevis 48 rezultatīvas piespēles, tomēr arī nopelnījis neglaimojošu lietderības koeficientu - (-24). Savukārt pati "Senators" visu sezonu kūņojas pa Austrumu konferences pašu lejasgalu.

Uzbrūkošā stila aizsargs aizvadījis arī trīs spožus turnīrus Zviedrijas izlases rindās. Viņš piedalījās divos pasaules čempionātos. 2010. gadā viņš palīdzēja pasaules čempionātā izcīnīt bronzas medaļas, 2012. gadā sesto vietu, bet 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs palīdzēja tikt pie sudraba. Kopumā šajos turnīros viņam 24 spēles, kurās gūti astoņi vārti un atdotas 11 rezultatīvas piespēles.

Amazing time up in Ö-Vik. Wedding season #4 #meetthehedmans

A post shared by Erik Karlsson (@erikkarlsson65) on