foto: Vida Press
No "marta trakuma" izstājas arī pēdējā Latvijas pārstāve
Talantīgā latviešu uzbrucēja Digna Strautmane.
Basketbols
2018. gada 20. marts, 10:36

No "marta trakuma" izstājas arī pēdējā Latvijas pārstāve

LETA

Latvijas basketbolistes Paulas Strautmanes pārstāvētā "Quinnipiac" Universitātes komanda "Bobcats" pirmdien Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) izslēgšanas turnīra (tautā saukta par "marta trakumu") otrās kārtas cīņā kapitulēja titulētajai Konektikutas Universitātes vienībai "Huskies".

Konektikutā aizvadītajā mačā "Bobcats" cieta neveiksmi ar rezultātu 46:71 (9:19, 9:14, 13:21, 15:17), izstājoties no tā cīņas par NCAA čempionu titulu.

Strautmane šajā mačā nospēlēja 38 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, esot otra rezultatīvākā savā komandā. Latviete trāpīja trīs no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no pieciem trejačiem. Tāpat Strautmane izcīnīja četras atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs "Bobcats" rindās, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja četras piezīmes.

"Quinnipiac" Universitātes komandā ar 12 punktiem izcēlās Džena Feja, bet "Huskies" rindās rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Nafisa Koljera, kurai arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Huskies" dāmu vienība par NCAA čempioni kļuvusi 11 reizes, pēdējo titulu izcīnot aizpērn, kad "marta trakumā", kā dēvē ASV studentu basketbola čempionāta izslēgšanas spēles, triumfēja ceturto gadu pēc kārtas.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Bobcats" ar rezultātu 86:72 pārspēja Maiami Universitātes vienību "Hurricanes". Strautmane šajā mačā 35 minūtēs guva 15 punktus.

Savukārt pirmajā kārtā apstājās Kitijas Laksas un Dignas Strautmanes pārstāvētās vienības.

Laksa sestdien guva 28 punktus, bet Dienvidfloridas Universitātes komanda "Bulls" ar rezultātu 79:102 zaudēja Bufalo Universitātes vienībai "Bulls".

Tikmēr Paulas Strautmanes māsas Dignas pārstāvētā Sirakjūsas Universitātes komanda "Orange" ar 57:84 atzina Oklahomas Štata universitātes vienības "Cowgirls" pārākumu, latvietei izceļoties ar diviem punktiem.

Latvijas izlases basketboliste Laksa marta sākumā tika atzīta par Dienvidfloridas Universitātes gada labāko sportisti, kā arī tika iekļauta NCAA "American" konferences sezonas simboliskajā komandā, kuru izvēlējās 12 šīs konferences komandu galvenie treneri.

Viņa ir viena no piecām pretendentēm uz vēsturē pirmo Ennas Maijersas-Draisdeilas balvu, ko pasniegs labākajai NCAA uzbrūkošajai aizsardzei. Maijersas-Draisdeilas balvas ieguvēja tiks paziņota NCAA finālturnīra laikā 30.martā.

Pērn "Quinnipiac" Universitātes komanda apstājās turnīra astotdaļfinālā jeb "Sweet 16" fāzē, kamēr Laksas pārstāvētā Dienvidfloridas Universitātes vienība nepārvarēja pirmo kārtu.