foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Kovaļčuks nokārto Znaroka trenētajai SKA smagu uzvaru un vadību sērijā
Iļja Kovaļčuks guva vienīgos divus vārtus spēlē.
Hokejs
2018. gada 19. marts, 23:07

Kovaļčuks nokārto Znaroka trenētajai SKA smagu uzvaru un vadību sērijā

LETA

Krievijas hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks pirmdien palīdzēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai pagājušās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionei Sanktpēterburgas SKA panākt vadību Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet citā duelī Maskavas CSKA piedzīvoja pirmo neveiksmi šīs sezonas "play-off" mačos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SKA Rietumu konferences pusfināla trešajā duelī viesos ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Kovaļčuks šajā mačā guva abus vārtus, izceļoties spēles 36. un 58.minūtēs.

Tiesa, pirmie vārtus pirmajā periodā šajā spēlē guva "Lokomotiv", taču tie netika ieskaitīti, jo tiesneši lēma, ka ripa pirms tam bija atstājusi laukumu. Savukārt otrā perioda izskaņā Kovaļčuks vadībā izvirzīja viesus, bet 156 sekundes pirms pamatlaika beigām viņš pārsvaru dubultoja.

SKA vārtsargs Miko Koskinens atvairīja 30 pretinieku metienus.

Sērijas ceturtā spēle otrdien atkal notiks Jaroslavļā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Sanktpēterburgā. SKA sēriju sāka ar uzvaru 4:0, bet otrajā mačā zaudēja ar 1:2.

Tikmēr otrā Rietumu konferences pusfinālā Helsinku "Jokerit" mājās papildlaikā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Maskavas CSKA, kas gan sērijā saglabā vadību ar 2-1.

Šajā duelī mājiniekiem abus vārtus guva Olli Palola, divas reizes realizējot vairākumu. Viņš spēles 32.minūtē atklāja rezultātu, bet 42.minūtē CSKA atjaunoja neizšķirtu pēc Mihaila Pašņina metiena. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet papildlaikā, kad ritēja spēles 78.minūte, Palola pielaboja no zilās līnijas mestu ripu, gūstot uzvaras vārtus.

CSKA līdz šim sešās "play-off" spēlēs bija izcīnījusi sešas uzvaras, piedevām ielaidusi tikai vienus vārtus, piecus mačus noslēdzot ar "sauso" panākumu. Šajā sērijā CSKA pirmajos divos mačos savā laukumā Somijas klubu uzvarēja ar 4:0 un 2:0.

Arī šīs komandas ceturto maču aizvadīs otrdien, atkal spēlējot Helsinkos.

Jau ziņots, ka Ufas "Salavat Julajev" komanda bez Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa sestdien Austrumu konferences pusfināla otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēja Čeļabinskas "Traktor" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 1-1.

Latviešu aizsargs Bārtulis laukumā bijis tikai vienā no pēdējām sešām spēlēm.

Tikmēr otrā Austrumu konferences pusfinālā Kazaņas "Ak Bars" savā laukumā ar rezultātu 4:1 pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas "Metallurg", sērijā panākot 1-1.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Austrumu konferencē trešās spēles tiks aizvadītas otrdien attiecīgi Čeļabinskā un Magņitogorskā.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.