foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam ceturtdien gaidāma operācija
Pēdējo gadu Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2018. gada 19. marts, 17:50

Latvijas hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam ceturtdien gaidāma operācija

LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam ceturtdien tiks veikta iepriekš plānota rokas operācija, tāpēc par viņa iespējām palīdzēt valstsvienībai pasaules čempionātā būs zināms tikai pēc ārstu slēdziena, pirmdien sacīja uzbrucējs.

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmais treniņš pirms pasaules čempionāta

19. martā Latvijas hokeja izlases kandidāti aizvadīja pirmo treniņu, gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 4. līdz 20. maijam norisināsies Dānijas ...

gallery icon
88

Latvijas izlase pirmdien sāka gatavošanos maijā Dānijā gaidāmajam pasaules čempionātam hokejā. Izlases pieredzējušie spēlētāji komandas treniņiem pievienosies vēlāk, savukārt Daugaviņa iespējas jau kārtējo pavasari vilkt mugurā valstsvienības kreklu šoreiz būs atkarīgas no ārstu slēdziena.

"Man ceturtdien veiks iepriekš plānotu operāciju rokā, kurai ņems ārā dzelžus, ko tur ielika pērn pēc kaula lūzuma. Šobrīd grūti pateikt, kā viss noritēs. Viss būs atkarīgs no tā, ko ieteiks ārsti," Daugaviņš neņēmās prognozēt, vai būs gatavs savam kārtējam hokeja pavasarim.

Hokejists norādīja, ka, ja ar veselību viss būs kārtībā, viņš dosies palīgā izlasei, taču arī piebilda, ka roka nav vienīgā, kas šobrīd būtu jāsaved kārtībā.

"Jāsakārto viss ķermenis, jo ir arī citas veselības likstas, kas pa šiem gadiem ir sakrājušās. Šī sezona ķermenim bija smaga, varēja just, ka desmit gadus ir spēlēts gandrīz bez apstājas. Skatīšos, kā jūtīšos, taču vispirms ir ceturtdien plānotā operācija," skaidroja Daugaviņš, kurš karjeras laikā piedalījies deviņos pasaules čempionātos, pēdējos trijos esot izlases kapteinis.

Tāpat uzbrucējs ir spēlējis divās olimpiskajās spēlēs, bet gados, kad pavasarī nebija izlasē, Ziemeļamerikā bija aizņemts savos klubos, sacenšoties izslēgšanas turnīros.

Daugaviņš rokas lūzumā iedzīvojās pērn februāra beigās, kad viņam trāpīja komandas biedra mesta ripa. Arī pirms gada viņam tika veikta operācija, tāpēc izlasei viņš pievienojās vēlāk, galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam paužot, ka uzbrucējs ir komandas sirds un dvēsele. Vienu no pārbaudes spēlēm pirms čempionāta Daugaviņš pat pavadīja uz izlases soliņa kā treneris. Savukārt pēc tam pasaules čempionātā viņš septiņās spēlēs guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Pēdējās trīs sezonas Daugaviņš spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenēja Pēteris Skudra. Šī sezona "Torpedo" komandai beidzās jau pēc Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas, ļoti sīvā sērijā zaudējot Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai.

"Protams, pēc tāda sezona noslēguma nevaru būt apmierināts, jo sērijā zaudējām četros mačos. Tas bija nepatīkami, jo kā komanda bijām spējīgi uz ko vairāk, taču rezultāts izpalika. Visas četras spēles zaudējām ar vienu vārtu starpību. Paši nemetām golus, tāpēc neesmu apmierināts arī ar savu sniegumu. Nesanāca nospēlēt tā, kā gribējām un varējām," atzina Daugaviņš.

Latvijas hokejists šajā sērijā četrās spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, savukārt KHL regulārajā čempionātā viņš 56 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles.

Līgums ar "Torpedo" komandu Daugaviņam noslēdzas 30.aprīlī, tāpēc šobrīd viņš ir neziņā par savu nākotni.

"Šobrīd neko nevaru pateikt, kur spēlēšu nākamajā sezonā. Arī no aģenta pagaidām ir klusums," piebilda uzbrucējs.

Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.