foto: Edijs Pālens/LETA
Policija sākusi resorisko pārbaudi pēc sūdzības par iespējamu prēmijas izspiešanu LBS
Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.
Basketbols
2018. gada 19. marts, 17:36

Policija sākusi resorisko pārbaudi pēc sūdzības par iespējamu prēmijas izspiešanu LBS

LETA

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi pēc sūdzības par iespējamu prēmijas izspiešanu Latvijas Basketbola savienībā (LBS), pastāstīja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Šneps un Voins preses konferencē komentē skandālu Basketbola savienībā

Trešdien norisinājās LBS ārkārtas valdes sēde, kas tika sarīkota saistībā ar to, ka bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis ...

gallery icon
21

Ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) vērsās bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis. Izvērtējot iesnieguma saturu, KNAB secinājis, ka tā izvērtēšana ir piekritīga VP.

Gžibovska apliecināja, ka iesniegums nodots izvērtēšanai Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldei, kas sākusi resorisko pārbaudi. Pēc pārbaudes policija izlems, vai ir pamats sākt kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka marta sākumā Jučmanis vērsās KNAB, vainojot LBS un tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu mēģinājumā izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju.

Tiesa, pats Šneps apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Viņš skaidroja, ka Jučmanis, beidzot darbu, ir atstājis finansiālas saistības, kuras negrib nokārtot. Bijušajam izlašu direktoram esot jāpaskaidro LBS finanšu līdzekļu pārtēriņš 53 471,78 eiro apmērā, pretējā gadījumā LBS šo naudu piedzīšot tiesas ceļā.

Pirmdien notika šim jautājuma veltīta LBS valdes sēde, uz ko bija uzaicināts arī Jučmanis. Viņš apgalvoja, ka LBS ārkārtas valdes sēdē neesot konstatējusi nekādus pārkāpumus viņa darbībā. LBS valde komentāru par pirmdienas sēdi plāno sniegt šovakar.

Jučmanis LBS strādā kopš 2010.gada un joprojām ir šīs organizācijas darbinieks, taču kopš pagājušā gada 14.oktobra ir bērna kopšanas atvaļinājumā un savus pienākumus varētu atsākt veikt nākamā gada februārī.