Hokejs
2016. gada 31. marts, 20:45

Magņitogorskas "Metallurg" hokejisti kļūst par CSKA pretiniekiem Gagarina kausa finālā

Jauns.lv

Magņitogorskas "Metallurg" vienība ceturtdien sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālu, kur šis klubs tiksies ar regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA.

Austrumu konferences finālsērijas piektajā spēlē "Metallurg" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā pieveica Ufas "Salavat Julajev", sērijā līdz četriem panākumiem triumfējot ar 4-1.

Mača rezultāts tika atklāts otrajā trešdaļā, turklāt Magņitogorskas hokejisti nonāca iedzinējos ar 0:2, kad viesu labā pa vārtiem guva Maksims Gončarovs un Maksims Majorovs. Tomēr 27.minūtē Daniss Zaripovs vienus vārtus atguva, bet trešā perioda ievadā Aleksejs Bereglazovs panāca izlīdzinājumu.

Mača pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 2:2, bet pirmajā pagarinājumā abas komandas izcēlās ar ļoti aktīvu un aizraujošu spēli, taču vārti netika gūti, lai gan lielāks pārsvars piederēja Magņitogorskas vienībai. Savukārt otrā pagarinājuma otrajā minūtē uzvaru "Metallurg" hokejistiem nodrošināja Jaroslavs Kosovs.

Magņitogorskas klubs Gagarina kausa finālā iekļuvis otro reizi pastāvēšanas vēsturē, bet pirmajā reizē - 2014.gadā - tam izdevās izcīnīt KHL galveno balvu.

Finālā "Metallurg" tiksies ar CSKA, kas Rietumu konferences finālā pārliecinoši sērijā ar 4-0 pieveica pagājušās sezonas KHL čempioni Sanktpēterburgas SKA.

CSKA, kas otro sezonu pēc kārtas kļuva par KHL regulārā čempionāta labāko komandu, šosezon izslēgšanas spēlēs ir zaudējusi tikai vienā no 13 spēlēm, kad otrajā kārtā reizi atzina Kaspara Daugaviņa pārstāvētās un Pētera Skudras ar Ģirtu Ankipānu trenētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu.

Jau ziņots, ka izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - konferenču pusfinālos - CSKA ar 4-1 uzvarēja "Torpedo", savukārt SKA ar 4-2 uzvarēja Maskavas "Dinamo", kurai traumas dēļ nevarēja palīdzēt Mārtiņš Karsums.

Tikmēr Austrumu konferencē Magņitogorskas "Metallurg" ar 4-1 uzvarēja Novosibirskas "Sibirj", bet "Salavat Julajev" ar 4-3 pieveica Omskas "Avangard".

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

LETA