foto: Edijs Pālens/LETA
Hārtlijs grib redzēt 36 gadus veco Latvijas čempionu Spruktu izlasē
Jānis Sprukts pasaules čempionātā spēlēja arī pērn.
Hokejs
2018. gada 19. marts, 10:59

Hārtlijs grib redzēt 36 gadus veco Latvijas čempionu Spruktu izlasē

LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs vēloties komandā redzēt pieredzējušo uzbrucēju Jānis Spruktu, sacīja hokejists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja izlase pirmdien uzsāk gatavošanos kārtējam pasaules čempionātam, tomēr iesākumā tās sastāvā būs vairāk jauno spēlētāju, kamēr pieredzējušie un potenciālie līderi pievienosies vēlāk.

Latvijas hokeja izlases pirmais kandidātu treniņš "Volvo" ledus hallē

gallery icon
44

"Grūti teikt, vai būšu izlasē. Man nedaudz ir jāapārstē pāris traumas, un tad redzēs, ko teiks dakteris. Ar galveno treneri [Hārtliju] esmu runājis, viņš vēlas mani redzēt. Nedaudz aprunājāmies, kad bija Latvijas kausa fināls," pauda Sprukts.

"Līdz pasaules čempionātam ir pietiekami daudz laika, lai nedaudz pastrādātu un sagatavotos augstākam līmenim. Tonuss man ir. Vai tas ir perfekts - grūti pateikt. Galvenais, lai būtu veselība," izteicās 36 gadus vecais Sprukts, kurš vēl nezina, vai nākamsezon turpinās savu hokejista karjeru.

Sprukts kopumā piedalījies 12 pasaules čempionātos, tostarp arī pērn, kad Latvijas izlasē sešos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Sestdien Jelgavā Sprukts kļuva par Latvijas čempionu, jo viņa pārstāvētā "Kurbads" komanda "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē ar 1:0 uzveica "Zemgale"/LLU un sērijā līdz četriem panākumiem bija pārāka ar 4-0.

"Patīkami, ka komanda visu izslēgšanas turnīru nospēlēja ļoti draudzīgā un labā gaisotnē. Tas bija galvenais iemesls, kāpēc mums mačos bija neliels pārsvars," uzskata Sprukts. "Pirmā spēle parādīja, ka "Zemgale"/LLU grib spēlēt. Mēs pirmajā mačā iznācām nevis nedaudz nesagatavoti, bet gan atslābuši pēc sērijas ar "Liepāja"/"Optibet". Lai arī mēs liepājniekus uzvarējām, zinājām, ka pret Jelgavas komandu būs jāspēlē daudz labāk un ar mazāk kļūdām. To arī centāmies izdarīt, un rezultāts bija mums par labu."

Sprukts gan nenoliedza, ka vairāki hokejisti "Kurbads" komandā spēlējuši ar savainojumiem,

Pieredzējušajam Spruktam šis bija otrais čempiontituls pēc kārtas, jo pirms gada viņš ieguva zeltu arī Itālijā.

Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā Sprukts 22 mačos atzīmējās ar 12 vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, kamēr deviņos "play-off" mačos viņa kontā trīs vārti un sešas piespēles.

Savas karjeras laikā Sprukts aizvadīja 14 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" sastāvā, bet 2009.gadā viņš pievienojās Rīgas "Dinamo". Pēcāk hokejists karjeru turpināja KHL vienībās Maskavas CSKA un Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī Šveicē, Slovākijā un Itālijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās