Hokejs
2018. gada 19. marts, 09:19

Noskaties, kā Bļugers gūst vārtus un atdod divas rezultatīvas piespēles

LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, kaldinādams Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 6:4 (1:3, 2:0, 3:1) pārspēja Hēršijas "Bears", kuras rindās otro maču pēc izsaukšanas no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) aizvadīja latviešu aizsargs Kristofers Bindulis.

Vispirms Bļugers ar rezultatīvu piespēli otrā perioda pēdējā sekundē palīdzēja izlīdzināt rezultātu 3:3, otro reizi asistējot trešās trešdaļas astotajā minūtē, kad komanda ieguva vadību ar 5:3. Savukārt vārtus viņš guva nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad panāca 6:4.

Bļugers, kurš tika atzīts par spēles trešo zvaigzni, četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

foto: Ekrānuzņēmums
Teodors Bļugers (#23) sveic komandas biedru ar gūtajiem vārtiem.

Latviešu uzbrucējs šosezon 57 spēlēs guvis 17 vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +16.

Tikmēr Bindulis šajā mačā nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Viņš šajā sezonā astoņos AHL mačos ar rezultativitāti nav izcēlies, tikdams pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Savukārt zaudējumu svētdien cieta vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers", kas savā laukumā ar 1:4 (0:3, 1:1, 0:0) piekāpās Providensas "Bruins" vienībai.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 39 no 43 pretinieku mestajām ripām.

Viņš šosezon 32 mačos vidēji ielaidis 2,76 ripas un atvairījis 89,8% metienu.

Tāpat zaudējumu cieta uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar rezultātu 4:5 (0:2, 3:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ontario "Reign".

Balcers šajā duelī tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Balcers šosezon 55 spēlēs guvis 17 vārtus un veicis 23 rezultatīvas piespēles, būdams savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet starp līgas debitantiem ieņemot devīto vietu.

Tikmēr latviešu vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" viesos ar 0:4 (0:1, 0:3, 0:0) atzina Sanantonio "Rampage" pārākumu.

Zeks Džetkofs "Monsters" vārtos atvairīja 25 no 29 pretinieku mestajām ripām.

Kivlenieks šosezon 35 spēlēs vidēji ielaidis 3,17 ripas un atvairījis 89,0% metienu.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 80 punktiem 62 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga "Sound Tigers" ar 70 punktiem 64 mačos ir piektā. Savukārt priekšpēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 63 punktiem 66 cīņās ieņem "Bears".

Vēl Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 50 punktiem 62 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 58 punktiem 56 mačos ir septītā starp astoņām vienībām.