foto: AFP/Scanpix/LETA
Merzļikina un Ķēniņa komandas tuvu iekļūšanai pusfināla
Merzļikins atvairīja 29 no 30 pretinieku mestajām ripām.
Hokejs
2018. gada 18. marts, 00:27

Merzļikina un Ķēniņa komandas tuvu iekļūšanai pusfināla

LETA

Latvijas hokejistu Elvja Merzļikina un Ronalda Ķēniņa pārstāvētās komandas sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Šveices augstākās līgas (NLA) pusfināla.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vārtsarga Merzļikina pārstāvētā "Lugano" viesos ar rezultātu 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) pārspēja "Fribourg-Gotteron", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 29 no 30 pretinieku mestajām ripām.

Merzļikins regulārajā čempionātā laukumā bija 42 spēlēs, vidēji ielaižot 2,72 ripas, šajā statistikas rādītājā būdams astotais, un atvairot 92,09% metienu, ieņemot piekto vietu līgā.

Tikmēr Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" mājās ar rezultātu 5:0 (0:0, 2:0, 3:0) apspēlēja "Zug" komandu, sērijā panākot 3-1.

Ķēniņš šajā duelī 16 minūtēs un 42 sekundēs trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja divos no trim iemetieniem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šajās sērijās piektie dueļi norisināsies otrdien.

Tāpat sezonu atpalicēju turnīrā par vietas saglabāšanu NLA čempionātā turpina vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Toma Andersona pārstāvētā Langnau "Tigers", kas sestdien bez latviešiem laukumā savu skatītāju priekšā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja "Ambri-Piotta".

"Tigers" komandai četru vājāko vienību konkurencē, šobrīd ir 73 punkti, kamēr "Lausanne" tikusi pie 69 punktiem, bet attiecīgi "Ambri-Piotta" un "Kloten" komandām ir 60 un 50 punkti.

Atpalicēju turnīra sliktākā komanda izkritīs uz otro jeb NLB līgu, kamēr trešā vienība piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās