foto: Sintija Zandersone/LETA
"TTT Rīga" basketbolistes sasniedz Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas finālu
Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Kate Krēsliņa.
Basketbols
2018. gada 17. marts, 18:52

"TTT Rīga" basketbolistes sasniedz Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas finālu

LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" sestdien sasniedza Rīgā notiekošā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) finālčetrinieka turnīra finālu, kurā spēkosies ar Slovākijas komandu Košices "Good Angels", lūkojot revanšēties par pērn ciesto zaudējumu cīņā par titulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" pusfinālā ar rezultātu 82:58 (31:15, 17:15, 15:14, 19:14) pārspēja Krievijas komandu Maskavas "Dinamo".

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Kate Krēsliņa, 12 punktus iemeta amerikāņu saspēles vadītāja Šeja Pedija, kamēr 11 punkti bija vēl vienai ASV basketbolistei Elijai Malotai.

Tikmēr pretiniecēm 20 punktus guva Albina Raževa.

Pirms tam "Good Angels" pusfinālā ar rezultātu 74:69 (22:14, 17:14, 20:30, 15:11) pārspēja Zviedrijas vienību Ūmeo "Udominante".

Uzvarētājām ar 14 punktiem un sešiem bloķētiem metieniem izcēlās amerikāniete Devero Pītersa.

Fināls un bronzas mačs norisināsies svētdien sporta namā "Daugava".

"TTT Rīga" EEWBL regulāro čempionātu noslēdza ar uzvarām visās septiņās spēlēs, kas tai kā B apakšgrupas spēcīgākajai komandai ceturtdaļfinālā pretī deva A grupas ceturtās vietas īpašnieci "Liepājas papīrs"/LSSS komandu, ko divu maču summā izdevās sagraut ar 179:108.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" pamatturnīrā bija trešā B apakšgrupā, tikdama pie piecām uzvarām septiņās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā tā ar 144:123 uzveica Libānas vienību Beirūtas "Al-Riyadi"

"TTT Rīga" ar Maskavas komandu tikās jau pamatturnīrā, gūstot drošu uzvaru turpat olimpiskajā centrā ar 77:52.

Maskavas "Dinamo" ir trīskārtējas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa čempiones, kā arī tikpat reižu kļuvušas par savas valsts labāko sieviešu basketbola komandu. Pērn EEWBL turnīrā šī vienība izcīnīja bronzu.

Šo EEWBL sezonu uzsāka 16 komandas no desmit valstīm, kas bija sadalītas divās grupās, katras apakšgrupas vienībai trīs sabraukumu laikā aizvadot viena apļa turnīru. Katras apakšgrupas četras labākās vienības iekļuva izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgumā marta vidū notiks finālčetrinieka sacensības.

Pērn par EEWBL čempionēm kļuva "Good Angels", kas finālā ar 67:44 uzveica "TTT Rīga" basketbolistes, kuras 2016.gadā kļuva par šī turnīra pirmajām uzvarētājām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās