foto: EPA/LETA
Par seksuālu uzbrukumu uz mūžu diskvalificēti divi Dienvidkorejas olimpieši
Čojs Dževo (otrais no kreisās) olimpiskajās spēlēs kopā ar kamaniņu braucēju Sungu Enjungu (pirmā no kreisās) un frīstaila slēpotāju Lī Kvanki (pa labi) pozē bildei ar ASV prezidenta Donalda Trampa meitu Ivanku (otrā no labās).
Citi sporta veidi
2018. gada 15. marts, 12:59

Par seksuālu uzbrukumu uz mūžu diskvalificēti divi Dienvidkorejas olimpieši

Jauns.lv / LETA

Divi Dienvidkorejas frīstaila slēpotāji, kuri februārī piedalījās Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, saņēmuši mūža diskvalifikācijas par iespējamu seksuālu uzbrukumu komandas biedrenēm, ceturtdien paziņojusi Dienvidkorejas slēpošanas asociācija (KSA).

Čojs Dževo un Kims Džihjuns tiek apsūdzēti "komandas biedreņu fiziskā un seksuālā aizskaršanā " šomēnes Japānā notikušu sacensību laikā.

Lēmums par tik bargu sodu pieņemts pēc KSA veiktas izmeklēšanas.

KSA informēja, ka 24 gadus vecais Čojs un 23 gadus vecais Kims savā viesnīcas numurā kopīgi iedzēruši Pasaules kausa posma laikā Akitā, aicinot pievienoties arī komandas biedrenes, taču pēc atteikuma saņemšanas, abi frīstailisti esot viņām uzmākušies.

Pēc atgriešanās Seulā sievietes lūgušas Dienvidkorejas policijai veikt izmeklēšanu.

Čojs patlaban ieņem sesto vietu Pasaules kausa kopvērtējumā mogulā un ir viens no valsts pazīstamākajiem slēpotājiem. Phjončhanā viņš sasniedza mogula finālu, taču nefinišēja otrajā braucienā. Savukārt Kims olimpiskajās spēlēs nepārvarēja kvalifikāciju.

Iepriekš Čojs sacīja, ka vēlas piedalīties 2022. gada ziemas olimpiskajas spēlēs Pekinā, kas tagad varētu kļūt neiespējami.