foto: EPA/LETA
"Sevilla" un "AS Roma" komandas iekļūst UEFA Čempionu līgas 1/4 finālā
"Sevilla" komanda vadībā izvirzījās 74.minūtē, kad precīzs bija Visams ben Jeders (otrais no kreisās).
Futbols
2018. gada 14. marts, 00:17

"Sevilla" un "AS Roma" komandas iekļūst UEFA Čempionu līgas 1/4 finālā

LETA

UEFA Čempionu līgā futbolā otrdien Spānijas klubs "Sevilla" un Itālijas vienība "AS Roma" iekļuva ceturtdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sevilla" viesos ar 2:1 (0:0) uzvarēja Anglijas klubu Mančestras "United", ar tādu pat rezultātu svinot panākumu divu maču summā. Savukārt "AS Roma" mājās ar 1:0 (0:0) pieveica Ukrainas klubu Doņeckas "Šahtar". Šajā duelī divu spēļu summā bija neizšķirts rezultāts 2:2, bet Romas komanda tālāk tika pateicoties viesos gūtiem vārtiem.

Mančestrā aizvadītajā cīņā "Sevilla" komanda vadībā izvirzījās 74.minūtē, kad precīzs bija Visams ben Jeders, kurš vien divas minūtes iepriekš laukumā devās uz maiņu. Francūzis ātrā uzbrukumā nonāca sitiena pozīcijā, no soda laukuma pārspējot "United" vārtsargu Davidu de Heu.

Savukārt vēl pēc četrām minūtēm Jeders guva otrus vārtus, no tuvas distances sitot precīzi ar galvu. Šajā reizē de Hea gandrīz aizsniedzās līdz bumbai, tomēr tā ieleca aiz vārtu līnijas.

"United" atlikušajā laikā izdarīja lielu spiedienu "Sevilla" vārtiem, cīņas 84.minūtē Romelu Lukaku vienus vārtus atgūstot, kad viņš bija precīzs pēc stūra sitiena. Tomēr, lai tiktu tālāk Mančestras komandai šajā mačā vajadzēja gūt vēl divus vārtus, kas Žuzē Mourinju vadītajai vienībai neizdevās.

Tikmēr Romā notikušajā cīņā izšķirošais bija Edina Džeko sitiens spēles 52.minūtē, kad viņš vienatnē izskrēja uz Andrija Pjatova sargātajiem vārtiem. Turpinājumā "AS Roma" nosargāja sev vēlamo rezultātu, bez tam "Šahtar" 79.minūtē palika mazākumā, jo sarkano kartīti nopelnīja aizsargs Ivans Ordecs.

Jau ziņots, ka šo dueļu pirmajos mačos "Sevilla" un Mančestras "United" spēlēja neizšķirti 0:0, bet "Šahtar" savā laukumā ar 2:1 uzveica "AS Roma" komandu.

"Sevilla" un "United" UEFA klubu turnīros savā starpā spēkojās pirmo reizi. Mančestras klubs pērn triumfēja UEFA Eiropas līgā, bet iepriekšējās trīs sezonas par Eiropas otra spēcīgākā klubu turnīra čempioni kļuva "Sevilla".

"United" apakšgrupu turnīrā sešās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras, atstādama aiz sevis "Basel", Maskavas CSKA un Lisabonas "Benfica" vienības.

Tikmēr "Sevilla" savā apakšgrupā bija otrā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot ar deviņiem punktiem, kas ir vismazāk no astotdaļfināla dalībniecēm. "Sevilla" apakšgrupā palika aiz "Liverpool" futbolistiem, bet bija priekšā Maskavas "Spartak" un "Maribor" vienībām

"United" šobrīd ir Anglijas čempionāta vicelīdere, pirmajā pozīcijā esošajai Mančestras "City" zaudējot 16 punktus, tādējādi Žuzē Mourinju vadītajiem vīriem iespēja iegūt premjerlīgas titulu ir stipri teorētiska.

Savukārt "Sevilla" Spānijā ir piektā, no pirmā četrinieka, kas garantē vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, atpaliekot 11 punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr "Šahtar" un "AS Roma" iepriekšējo reizi UEFA Čempionu līgā tikās pirms septiņiem gadiem, Ukrainas klubam astotdaļfinālā divu spēļu summā svinot uzvaru ar 6:2. Tā arī bijusi līdz šim vienīgā reize, kad "Šahtar" Čempionu līgā sasniedza ceturtdaļfinālu.

"Šahtar", kas mājas spēles aizvada Harkovā, grupu turnīrā savā laukumā bijis ciets rieksts daudzām komandām, to apliecinot arī astotdaļfināla pirmajā mačā, kurā svinēja uzvaru. Tiesa, tālāk tikt ukraiņiem neizdevās.

"AS Roma" uzvarēja savā apakšgrupā, aiz sevis atstādama Londonas "Chelsea", Madrides "Atletico" un Agdamas "Qarabag". Romas un Londonas klubi iekrāja pa 11 punktiem, bet Itālijas vienība bija pārāka savstarpējos mačos. Savukārt "Šahtar" savā apakšgrupā bija otrā, piekāpdamās vien Mančestras "City", bet apsteigdama "Napoli" un Roterdamas "Feyenoord".

"Šahtar" Ukrainas čempionātā ar 54 punktiem 23 spēlēs atrodama līderpozīcijā, bet turpat ar 48 punktiem ir principiālā pretiniece Kijevas "Dinamo". Tikmēr "AS Roma" Itālijas A sērijā ir trešā ar 56 punktiem 28 mačos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā ceturtdaļfinālu sasniedza Itālijas klubs Turīnas "Juventus", Anglijas komandas Mančestras "City" un "Liverpool", kā arī iepriekšējo divu gadu šī turnīra uzvarētāja Madrides "Real" no Spānijas.

Vēl divas ceturtdaļfinālistes noskaidrosies trešdien, kad "Barcelona" no Spānijas uzņems Anglijas klubu Londonas "Chelsea", bet Stambulas "Bešiktaš" no Turcijas mērosies spēkiem ar Vācijas bundeslīgas flagmani Minhenes "Bayern".

Pirmajos mačos "Barcelona" un "Chelsea" spēlēja neizšķirti 1:1, kamēr "Bayern" mājās sagrāva "Bešiktaš" ar 5:0.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides "Real", kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas "Juventus".