foto: EPA/LETA
Olimpiskais šorttrekists Roberto Puķītis vairs nestartēs zem Latvijas karoga
Roberto Puķītis šogad Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu 1000 metru distancē.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. marts, 23:24

Olimpiskais šorttrekists Roberto Puķītis vairs nestartēs zem Latvijas karoga

Jauns.lv / LETA

Divās olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis pirmdien paziņoja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs savu dzimteni, jo viņam esot divi piedāvājumi no citām valstīm, vienu no tiem latvietim pieņemot.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pēc smaga lēmuma paziņoju, ka 1000 metru distance bija pēdējā, kurā startēju zem Latvijas karoga. Paldies, Latvija, par visu. Jauni izaicinājumi," savā "Facebook" profilā pirmdien rakstīja Puķītis.

Savukārt aģentūrai LETA viņš norādīja, ka sportista valsts piederību mainīs, jo viņam ir interešu konflikts ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski, kā arī ar Latvijas šorttreka treneri Evitu Krievāni.

Puķītis sarakstē ar aģentūru LETA norādīja, ka viņš ir labākais Latvijas šorttrekists, bet konflikta dēļ ar Krievāni nav bijis Latvijas stafetes komandā Eiropas čempionātā.

Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sacenšas 1000 metru ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sestdien nepārvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, Puķītim no iekļūšanas pusfinālā ...

gallery icon
22

Viņam esot divi piedāvājumi pārstāvēt citas valstis, no kurām viena ir Itālija, bet otru viņš atteicās nosaukt, sakot, ka gala lēmumu pieņems aprīlī.

Puķītis savu olimpisko debiju piedzīvoja 2014.gadā Sočos, pēc tam uz kādu laiku pazūdod no sacensību aprites. Sportists gan pēcāk neslēpa, ka cīnījies ar atkarību no azartspēlēm, kas gandrīz sagrāva viņa sportista karjeru.

Puķītis un Zvejnieks iekļūst šorttreka 1000 metru distances ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks otrdien Phjončhanā sasniedza ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē. Puķītis savā priekšskrējienā finišēja otrais, bet ...

gallery icon
47

Februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Puķītis bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancēs. Dienvidkorejā startēja arī Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15.vietā 1000 metru distancē.