Daiļslidotājam Vasiļjevam jauns Latvijas rekords un  14.vieta pasaules čempionātā
Summā Vasiļjevs tika pie 224,54 punktiem, kas ir jauns valsts rekords, čempionātu noslēdzot 14.vietā.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. aprīlis, 13:05

Daiļslidotājam Vasiļjevam jauns Latvijas rekords un 14.vieta pasaules čempionātā

Jauns.lv

Latvijas daiļslidošanas jaunais talants Deniss Vasiļjevs piektdien uzstādīja jaunu valsts rekordu un izcīnīja 14.vietu Bostonā notiekošajā pasaules čempionātā.

Trešdien notikušajā īsajā programmā Vasiļjevs sasniedza jaunu karjeras rekordu (81,07 punkti), kas viņam tobrīd ļāva ieņemt desmito pozīciju.

Savukārt piektdien notikušajā izvēles programmā Latvijas daiļslidotājs iekrāja 143,47 punktus, kas šajā disciplīnā viņam deva 16.pozīciju. Summā Vasiļjevs tika pie 224,54 punktiem, kas ir jauns valsts rekords, čempionātu noslēdzot 14.vietā.

Tikmēr par pasaules čempionu otro gadu pēc kārtas piektdien kļuva Spānijas sportists Havjērs Fernandess, kurš ir arī četrkārtējs Eiropas čempions. Spānis summā iekrāja 314,93 punktus.

"Šis panākums nebija viegls. Arī viss mēnesis ne, jo man bija savainojumi. Tā dēļ nevarēju trenēties pirms izvēles programmas. Tomēr devos pie mediķiem, kuri man palīdzēja savest veselību tiktāl, lai es varētu startēt un demonstrēt savu labāko sniegumu," pēc sacensībām pauda Fernadess.

Savukārt otrais bija pašreizējais olimpiskais čempions Juzuru Hanju no Japānas, kurš pēc īsās programmas bija līderis, bet summā viņš tika pie 295,17 punktiem. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr stājās 18 gadus vecais ķīnietis Dzjiņs Bojans, kuram šis ir lielākais panākums karjerā.

Jau ziņots, ka šosezon Vasiļjevs Eiropas čempionātā, kas notika Slovākijā, ieņēma 12. vietu, bet pasaules junioru čempionātā viņš palika astotais.

Pirms tam piektdien norisinājās arī īsās programmas sacensības pāriem, kur Latvija nav pārstāvēta.

Līderi pēc šīs programmas ar 80,85 punktiem ir ķīnieši Veņdzjina Sui un Cuns Haņs, kuriem ar 78,18 punktiem seko pašreizējie pasaules čempioni kanādieši Megana Duhamela un Eriks Redfords.

Trešajā pozīcijā ar 77,13 punktiem atrodas olimpiskie un Eiropas čempioni Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs no Krievijas.

Izvēles programma tiks aizvadīta sestdien, kad arī noslēgsies pasaules čempionāts.

Sestdien šajās sacensībās notiks izvēles programma arī dāmām, kur Latviju pārstāvēs Angelīna Kučvaļska, kura īsajā programmā piedzīvoja kritienu, taču tikt un tā kvalificējās izšķirošajām cīņām un šobrīd ieņem 18.vietā.


LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA