Maskavas "Dinamo" veic pārrunas ar Karsumu par līguma pagarināšanu
Šosezon Karsums KHL regulārajā čempionātā 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2016. gada 2. aprīlis, 17:00

Maskavas "Dinamo" veic pārrunas ar Karsumu par līguma pagarināšanu

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Dinamo" veic pārrunas ar Latvijas hokejistu Mārtiņu Karsumu par līguma pagarināšanu, atklājis kluba ģenerāldirektors Andrejs Safronovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karsumam, kurš atlabst pēc pleca operācijas, 30.aprīlī beigsies līdzšinējā vienošanās ar Krievijas galvaspilsētas komandu, taču Safranovs portālam "R-Sport" norādījis, ka ar latviešu uzbrucēju, tāpat kā ar aizsargiem Iļju Ņikuļinu un Aleksandru Osipovu, notiek pārrunas par sadarbības turpināšanu.

"Pēc 30.aprīļa mēs no vienas puses pārsteigsim, no otras puses iepriecināsim mūsu līdzjutējus. Runājam ar Osipovu un Ņikuļinu, ar kuriem, domāju, nonāksim pie kopsaucēja. Runājam arī ar Karsumu, bet ar Juriju Babenko un Konstantīnu Gorovikovu vēl tiks veiktas pārrunas," atklāja Safronovs.

Uz nākamo sezonu Maskavas "Dinamo" jau ir līgumi ar trīs leģionāriem - rezultatīvo kanādiešu aizsargu Metu Robinsonu, somu aizsargu Jūso Hietanenu un čehu uzbrucēju Lukāšu Kašparu.

Jau ziņots, ka Karsums šosezon pēdējo spēli aizvadīja 27.novembrī, bet pēc tam pleca savainojuma dēļ laukumā vairs nedevās. Latvijas hokejistam janvārī tika veikta pleca operācija, pēc kuras atveseļošanās ilgs piecus līdz sešus mēnešus, tāpēc sezona Karsumam noslēdzās priekšlaicīgi un viņš nevar palīdzēt arī Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Šosezon Latvijas hokejists KHL regulārajā čempionātā 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Karsums Maskavas "Dinamo" ir aizvadījis trīs sezonas, bet pirms tam viņš trīs ar pusi gadus spēlēja Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" rindās. Maskavas vienībā Karsums 132 KHL regulārā čempionāta spēlēs ir guvis 38 vārtus un atdevis 30 rezultatīvas piespēles, bet 16 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā ir trīs vārti un divas piespēles.

Maskavas "Dinamo" šīs sezonas KHL regulāro čempionātu noslēdza piektajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur Rietumu konferences pusfināla sērijā ar 2-4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA.

Sezonu Maskavas "Dinamo" sāka ar diviem latviešiem komandā, taču Kaspars Daugaviņš pēc astoņām spēlēm sezonas sākumā tika ievietots atteikumu draftā un vēlāk viņš nonāca Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas rīcībā pie Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna, kur aizvadīja ļoti labu sezonu.

Tāpat sezonas sākumā uz komandas vadības komandtiltiņa atradās Harijs Vītoliņš, tomēr pirms gadu mijas arī viņš zaudēja galvenā trenera amatu. Savukārt vēl nedaudz ātrāk no komandas tika atbrīvots Vītoliņa palīgs Viktors Ignatjevs.

LETA/Foto: Vida Press