Latvieša gūtie vārti palīdz "Sabres" pieveikt "Rangers". VIDEO
Zemgus Girgensons (pirmais no labās) spēlē guva vārtus.
Hokejs
2016. gada 3. aprīlis, 11:11

Latvieša gūtie vārti palīdz "Sabres" pieveikt "Rangers". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien izcēlās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru.

"Sabres" viesos ar 4:3 (2:0, 2:2, 0:1) uzveica Ņujorkas "Rangers".

Girgensons šajā mačā laukumā bija 12 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa "Rangers" vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, izprovocēja noteikumu pārkāpumu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Pirmās trešdaļas vidū nepilnu trīs minūšu laikā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās "Sabres" uzbrucējs Raiens O'Reilijs, bet otrā perioda sākumā Girgensons izdarīja metienu pa Henrika Lundkvista sargātajiem vārtiem. Lai gan latvieša pirmo raidījumu Lundkvists atvairīja, tomēr pēc Girgensona atkārtota metiena zviedru vārtsargam nācās kapitulēt, rezultātam kļūstot jau 3:0.

Divas minūtes vēlāk "Rangers" uzbrucējs Kevins Heizs vienus vārtus atguva, bet pēc desmit minūtēm Mets Moulsons atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Līdz mača beigām vēl pa reizei mājinieku rindās izcēlās Džonatans Millers un Dereks Stepans, tomēr Ņujorkas vienībai rezultātu izlīdzināt neizdevās, un "Sabres" svinēja uzvaru ar 4:3.

Girgensons šosezon 68 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 79 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē tā atrodama 14.pozīcijā. Tikmēr "Rangers" šajā konferencē ar 95 punktiem 78 spēlēs ir piektā, bet Metropoles divīzijā tā ieņem trešo pozīciju.

Ļoti pārliecinoša visas līgas līdere ar 116 punktiem 78 spēlēs ir Vašingtonas "Capitals", kas pirmdien nodrošināja pirmo vietu regulārajā čempionātā.

LETA/Foto: Reuters