"VEF Rīga" cienījamā spēlē tomēr zaudē Eirolīgas grandiem "Himki"
Latvijas čempionu komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Mareks Mejeris.
Basketbols
2016. gada 3. aprīlis, 18:50

"VEF Rīga" cienījamā spēlē tomēr zaudē Eirolīgas grandiem "Himki"

Jauns.lv

Latvijas čempioni basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas spēlē ar 79:89 (23:30, 18:18, 23:23, 15:18) savā laukumā piekāpās ULEB Eirolīgā veiksmīgi spēlējošajai Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Mareks Mejeris, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas un pieci izprovocēti pārkāpumi. Ingus Jakovičs iemeta 13 punktus, 12 punkti Jānim Bērziņam, desmit Mārtiņam Meieram, bet ar deviņiem punktiem labākais no pieciem leģionāriem bija Džošs Harelsons, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

Tikmēr viesiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Tairīss Raiss, 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas Džošam Būnam, bet par punktu mazāk Aleksejam Švedam.

Mača sākumā neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, taču "Himki" pamazām pārņēma iniciatīvu un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 30:23 savā labā. Lielāko daļu no otrā ceturkšņa maskaviešiem izdevās noturēties ar desmit un vairāk punktu handikapu, bet puslaika beigās rīdzinieki pietuvojās līdz mīnus septiņiem punktiem (41:48).

Arī spēles trešajā ceturtdaļā komandas cīnījās līdzīgi, bet ceturtajā spēles nogrieznī pēc nospēlētas pusotras minūtes Krievijas komanda savu pārsvaru dubultoja (78:64). Ceturkšņa vidū mājinieki pietuvojās līdz astoņu punktu deficītam (72:80), tomēr nākamajās piecās minūtēs pretargumentus atrast nespēja un cieta zaudējumu ar 79:89.

"VEF Rīga" jau ir zaudējusi izredzes iekļūt Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs. Iepriekšējā mačā šajā turnīrā rīdzinieki pirms nedēļas viesos cienīgi nospēlēja pret līgas līderiem Maskavas CSKA, lai gan zaudēja ar 93:101 zaudēja. Savukārt vēl pirms tam tika izcīnītas divas uzvaras - pret "Nilan Bisons" no Somijas ar 83:73 un Nikolaja Mazura trenēto Tbilisi "Vita" ar 99:59.

Tikmēr "Aldaris" Latvijas basketbola līgā "VEF Rīga" trešdien ar 98:84 uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, kas ļāva rīdziniekiem pakāpties uz otro vietu turnīra tabulā.

Savukārt "Himki" komanda, kurai jau ir rokā ceļazīme uz Vienotās līgas izslēgšanas spēlēm, ceturtdien ULEB Eirolīgā savās mājās ar 98:66 sagrāva Grieķijas klubu Pirejas "Olympiacos", sperot platu soli pretim iekļūšanai šī turnīra ceturtdaļfinālā. Ar septiņām uzvarām 13 mačos Krievijas klubs Eirolīgas F apakšgrupā ieņem ceturto vietu.

Jau ziņots, ka marta vidū "Himki" no darba atlaida lietuvieti Rimu Kurtinaiti, kurš savulaik vadīja arī "VEF Rīga", bet viņa vietā pie Maskavas apgabala komandas stūres stājās Duško Ivanovičs.

"VEF Rīga" un "Himki" šosezon jau tikās decembra vidū, kad Latvijas klubs rezultatīvā spēlē zaudēja ar 93:104.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 27 uzvarām 29 spēlēs ir CSKA, bet ar 23 panākumiem 27 mačos seko Kazaņas "Unics". Trešo vietu ar 19 uzvarām 26 spēlēs ieņem Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kamēr "Himki" ir tikpat uzvaras 27 mačos.

Savukārt "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 27 mačos atrodas 11.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

LETA/ Foto: Ieva Lūka/ LETA