foto: EPA/LETA
Ziemeļkorejas hokejistei olimpiskajās spēlēs bijis pozitīvs dopinga tests
Pozitīvā dopinga testa vaininiece Unhjana Kima (uz ceļiem).
Hokejs
2018. gada 2. marts, 16:22

Ziemeļkorejas hokejistei olimpiskajās spēlēs bijis pozitīvs dopinga tests

Jauns.lv

Ziemeļkorejas hokejistei Unhjanai Kimai bijis pozitīvs aizliegto vielu tests Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu laikā, tomēr viņa dopinga pārkāpumā attaisnota.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kima spēlēja apvienotajā Korejas komandā, kurā bija apvienotas 23 spēlētājas no Dienvidkorejas un 12 no Ziemeļkorejas, tomēr spēlētājas analīzes uzrādīja diurētisko hidrohlorotiazīdu (HTZC), kuru nereti izmanto citu aizliegtu vielu maskēšanai.

Tiesa, tagad Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) paziņojusi, ka pozitīvu testu veicinājusi "nejauša uzņemšana" un ziemeļkorejiete attaisnota.

Zīmīgi, ka arī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) nepiesprieda hokejistei sodu un Kima varēja turpināt piedalīšanos Olimpiādē.

Korejas apvienotā sieviešu hokeja izlase spēlē ar Šveici

Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas sieviešu hokeja apvienotā komanda sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra mačā ar 0:8 (0:3, 0:3, 0:2) kapitulēja ...

gallery icon
43

IIHF paziņojusi, ka spēļu laikā ārpus sacensībām ņemto analīžu sastāvā viela bijusi "ārkārtīgi maza koncentrācijā" - trīs nanogrami uz mililitru, kas ir par 197 nanogrami uz mililitru mazāk nekā Pasaules antidopinga aģentūras noteiktais limits.

IIHF uzskata, ka, ka viela uzņemta ar piesārņotu ēdienu.

Brazīlijas tenisists Tomazs Beluči pēc nekvalitatīvu vitamīnu lietošanas janvārī saņēma piecu mēnešu diskvalifikāciju ar atpakaļejošu datumu, jo atteicās pieņemt brīvprātīgu provizorisko diskvalifikāciju. Toreiz HTZC klātbūtne viņa organismā bija apmēram 30 nanogrami uz mililitru.

Ziemeļkorejas hokejistes Korejas hokeja izlases treniņos un sadzīvē

gallery icon
29

Savukārt divkārtējās Āzijas spēļu čempiones peldēšanā Čeņas Sjiņji organismā šis aizliegtais diurētiķis tika atklāts 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Toreiz tas bija 36,76 nanogramu uz mililitru koncentrācijā un sportisti diskvalificēja uz diviem gadiem.

Savukārt Ķīnas modernās pieccīņas sportiste Cjaņa Čeņa pēc šīs vielas atklāšanas organismā zaudēja Riodežaneiro Olimpiādē izcīnīto ceturto vietu un saņēma četru gadu diskvalifikāciju.

Ziemeļkorejas delegācija un hokejistes ierodas Dienvidkorejā

Ziemeļkorejas delegācija kopā ar hokejistēm šķersoja stingri apsargāto robežu un ieradās Dienvidkorejā, lai pievienotos vietējām hokejistēm un aizvadītu kopīgus treniņus ...

gallery icon
53
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās