Sevastova nenotur pārsvaru un trīs setu cīņā zaudē WTA ranga 121. vietas īpašniecei
Sevastova trīs setu cīņā zaudēja slovākietei Čepelovai Čārlstonas turnīra pirmajā kārtā.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. aprīlis, 21:27

Sevastova nenotur pārsvaru un trīs setu cīņā zaudē WTA ranga 121. vietas īpašniecei

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ASV notiekošā Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīrā pirmdien pirmās kārtas mačā trīs setu cīņā zaudēja zaudēja Janai Čepelovai no Slovākijas, kura izcīnīja šosezon pirmo uzvaru WTA turnīru pamatsacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova divu stundu ilgā cīņā cieta neveiksmi ar 6-4, 4-6, 1-6, par dalību turnīrā nopelnot vienu WTA pasaules ranga punktu.

Latvijas tenisiste spēli sāka ļoti labi, jo pirmajā geimā pie pretinieces serves ļāva slovākietei uzvarēt tikai vienā izspēlē, pēc tam sīvākā cīņā panākot arī 2-0 savā labā. Diemžēl turpinājums Sevastovai tik labs neizdevās un trīs punktus pēc kārtas ieguva Čepelova. Nākamajos trīs geimos uzvarēja servētājas, bet devītajā geimā Sevastova ieguva divas breikbumbas, pirmo no tām realizējot un panākot 5-4. Slovākiete nonākot iedzinējos, pieprasīja medicīnisko pauzi, pēc kuras tika arī pie divām breikbumbām, taču Sevastova abas atspēlēja un pēc tam nodrošināja uzvaru pirmajā setā.

Arī otro setu Sevastova sāka ar uzvarētu geimu pretinieces servē, taču ar to pašu uzreiz atbildēja arī Čepelova. Pēc tam dominēja servētājas, bet septītajā geimā Sevastova ceturto reizi cīņā lauza pretinieces servi un panāca 4-3 savā labā. Pārsvaru noturēt Latvijas tenisistei tomēr neizdevās, jo Čepelova uzreiz panāca izlīdzinājumu un pēc tam ar diviem uzvarētiem geimiem arī panāca izlīdzinājumu cīņā.

Savukārt trešā seta sākumā abas tenisistes uzvarēja pa geimam pie savas serves, bet tad izpaudās Čepelovas pārākums, kura vēl divas reizes nobreikoja pretinieci, beigās svinot pārliecinošu uzvaru setā, kā arī visā spēlē.

Jau ziņots, ka sestdien izlozē tika noteikts, ka Sevastovai, kura šonedēļ WTA rangā ieņem 90.pozīciju, pamatturnīra pirmajā kārtā pretim nāks kāda no kvalifikācijas veiksminiecēm, tomēr svētdien divas tenisistes atsauca dalību no pamatturnīra, kas iespējas deva arī kvalifikācijas laimīgajām zaudētājām, tostarp Čepelovai.

Čepelova, kura šonedēļ WTA rangā ir 121.vietā, kvalifikācijā bija izlikta ar devīto numuru un tās otrajā kārtā svētdien ar 4-6, 6-7 (2:7) piekāpās japānietei Naomi Osakai, bet tāpat ieguva iespēju piedalīties pamatturnīrā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās vienu reizi - 2013.gada martā Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijā traumu nomocītā Sevastova zaudēja ar 5-7, 1-6. Šis mačs ir zīmīgs ar faktu, ka kļuva par pēdējo Sevastovas profesionālajā karjerā pirms pārtraukuma, kas noslēdzās vien pērnā gada sākumā.

Čepelova šosezon WTA pamatturnīros bija bez uzvarām, zaudējot sešos mačos, bet ņemot vērā iepriekšējās sezonas beigu daļu, viņai pamatturnīros bija astoņu zaudējumu sērija, jo pēdējais panākums tika gūts pērn septembrī. Taču nu šī neveiksmju sērija ir pārtraukta. Interesanti, ka karjeras labāko turnīru Čepelova ir aizvadījusi tieši Čārsltonā, kur pirms diviem gadiem aizkļuva līdz savam pirmajam un līdz šim vienīgajam WTA turnīru finālam. Slovākietes karjeras rekords rangā ir 2014.gadā sasniegtā 50.vieta.

Otrajā kārtā Čepelova tiksies ar titulēto austrālieti Samantu Stosuru, kura izlikta ar desmito numuru, vai kvalifikāciju pārvarējušo serbieti Aleksandru Kruniču. Zīmīgi, ka sākotnēji Stosurai pirmā kārta bija plānota brīva, tomēr pēc izmaiņām pamatturnīra zarā viņai nāksies piedalīties arī tajā.

Sevastova sezonas ievadā šogad piedalījās tikai WTA raudzes sacensībās. Vistālāk viņa tika Gaosjunas WTA "International" sērijas turnīrā Taivānā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu, bet sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīrā tika līdz otrajai kārtai. Savukārt pagājušajā nedēļā viņa pirmoreiz šogad piedalījās ITF turnīrā, 50 000 sērijas sacensībās Ospri pilsētā Floridā zaudējot vienspēļu ceturtdaļfinālā.

Iepriekš Sevastova Čārlstonā spēlējusi divreiz - 2009.gadā pārvarēja kvalifikāciju un apstājās pamatturnīra otrajā kārtā, bet gadu vēlāk nepārvarēja pamatturnīra pirmo kārtu.

Pirms gada Sevastova, kura nesen bija atsākusi karjeru, ap šo laiku pēc kvalifikācijas pārvarēšanas triumfēja ITF 25 000 sacensībās Indijā, tāpēc viņai tagad jāaizstāv 51 WTA ranga punkts. Pērn pirmās sacensības WTA apritē Sevastova aizvadīja tikai jūlijā.

Čārlstonas WTA "Premier" turnīra galvenā favorīte ir pasaules ranga trešajā vietā esošā šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Angelika Kerbere no Vācijas.

Spēles Čārlstonā notiek māla seguma kortos.

Kā zināms, cita Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šonedēļ piedalīsies WTA "International" sērijas turnīrā Polijas pilsētā Katovicē, ko otrdien sāks pret Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas.

LETA/Foto: EPA/LETA