Citi sporta veidi
2018. gada 24. februāris, 14:07

Pludmales volejbolisti Pļaviņš un Točs izcīna otro vietu Pasaules kausa posmā Irānā

LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sestdien piedzīvoja neveiksmi Irānā notikušā Pasaules kausa triju zvaigžņu posma finālā.

Ar otro numuru izliktais Latvijas duets titula cīņā ar 0-2 (18:21, 22:24) piekāpās poļiem Mariušam Prudelam un Jakubam Šalankevičam, kuriem piešķirts ceturtais numurs.

Pirmajā setā gandrīz visu laiku vadībā bija poļi, bet otrajā cīņa bija līdzīga un latvieši vēl panāca 16:15, tomēr sīvā cīņā cieta neveiksmi.

Kā vēstīts, pirms tam pusfināla mačā latvieši pārliecinoši ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja austriešus Tobiasu Vinteru un Juliānu Herlu, kuri turnīrā izlikti ar 19.numuru, kamēr poļi ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja turnīra 22.numuru, kurā ir pieredzējušais vācietis Aleksandrs Valkenhorsts un jaunais Svens Vinters.

Spēlē par trešo vietu vācieši ļoti droši ar 2-0 (21:18, 21:11) pieveica austriešus.

Jaunizveidotais pāris Pļaviņš un Točs šo gadu sākuši ļoti veiksmīgi. Janvāra pašā sākumā viņi Nīderlandē triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, bet vēl pēc nedēļas Čehijā izcīnīja bronzu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" kategorijas turnīrā. Turpinājumā viņi devās uz treniņnometni Ēģiptē un pēc tās veiksmīgi aizvadīja arī sacensības Irānā, kur gan dalībnieku sastāvs bija salīdzinoši vājš.

Savukārt Prudels un Šalankevičs, kas arī apvienojās pirms šīs sezonas, abus iepriekšējos turnīrus noslēdza piektajā vietā, Čehijā apakšgrupu turnīrā uzvarot Pļaviņu un Toču. No šī pāra zināmākais ir 32 gadus vecais Prudels, kurš savulaik ilgus gadus spēlēja kopā ar Gžegožu Fijaleku, izcīnot trešo vietu 2013.gada Eiropas čempionātā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pļaviņš un Točs Irānā apakšgrupu turnīrā uzvarēja abus mačus, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas. Astotdaļfinālā viņi ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:14) pārspēja francūžus Maksimu Tjersī un Arno Gotjē-Ra, kuriem bija 11.numurs, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:16) pārspēja lietuviešus Luku Kazdaili un Arnu Rumševiču, kuriem bija 26.numurs.

Vēl no latviešiem Haralds Regža un Kristaps Šmits, kuri bija izlikti ar 17.numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās Kazdailim un Rumševičam, līdz ar to latvieši savu pirmo kopīgo turnīru noslēdza dalītā devītā vietā.

Savukārt Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kuri bija izlikti ar 13.numuru, zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā, posmu noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pļaviņš un Točs apakšgrupu turnīrā uzvarēja abus mačus, bet pārējie pāri guva pa vienam panākumam divās cīņās.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajiem pāriem sacensības bija jānoslēdz.

Jau vēstīts, ka pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Nākamajā nedēļā ASV pilsētā Fortloderdeilā notiks sezonas pirmais piecu zvaigžņu etaps, kurā sacentīsies Pļaviņš un Točs, kā arī Latvijas titulētākais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.