foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anulēts dopinga lietošanā pieķertās olimpiskās bobslejistes no Krievijas rezultāts
Bobsleja pilote no Krievijas Nadežda Sergejeva.
Citi sporta veidi
2018. gada 24. februāris, 10:32

Anulēts dopinga lietošanā pieķertās olimpiskās bobslejistes no Krievijas rezultāts

Kasjauns.lv / LETA

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) sestdien oficiāli anulējusi dopinga lietošanās pieķertās Olimpiskās sportistes no Krievijas (OAR) bobslejistes Nadeždas Sergejevas rezultātu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Pilote Sergejeva kopā ar stūmēju Anastasiju Kočeržovu izcīnīja 12.vietu sieviešu sacensībās, tomēr viņas analīzēs konstatēta aizliegtā viela trimetazidīns, kas veicina skābekļa apriti organismā.

Tiek vēstīts, ka Sergejeva atteikusies no B proves atvēršanas un to uzskata par vainas atzīšanu.

"13.februārī viņas prove bija tīra, bet piecas dienas vēlāk kaut kas tika atrasts," krievu mediji iepriekš citēja Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu.

Kā savā ziņojumā rakstīja Ričards Maklarens, trimetazidīns bija arī viena no aizliegtajām vielām, ko Krievijas sportisti lietoja pirms 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, pēc tam pozitīvās analīzes saminot pret negatīvām.

Kā vēstīts, olimpisko spēļu laikā OAR kērlingista Aleksandra Krušeļņicka organismā tika atrasts aizliegtais meldonijs, līdz ar to viņš un Aleksandra Brizgalova zaudēja savas izcīnītās bronzas medaļas jaukto pāru sacensībās.

Iepriekš Phjončhanā dopinga lietošanā tika pieķerts arī Japānas šorttrekists Kei Saito, bet trešdien tika paziņots, ka pozitīvas analīzes bijušas arī Slovēnijas hokeja izlases uzbrucējam Žigam Jegličam.

Valsts izveidotas un atbalstītas dopinga sistēmas dēļ Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nevar startēt Krievijas komanda, jo SOK ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju. Tomēr sacensībās piedalās "Olimpiskie sportisti no Krievijas", lai arī daudzi Krievijas vadošie sportisti nesaņēma uzaicinājums piedalīties šajā Olimpiādē.

Iepriekš tika prognozēts, ka sestdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dos atļauju Krievijas olimpiešiem soļot zem savas valsts karoga olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, tomēr lēmuma paziņošana tika atcelta un, visticamāk, pēc divām pozitīvām dopinga analīzēm šāda iespēja netiks dota.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.