foto: Vida Press
Olimpiskā čempione MTB riteņbraukšanā aptur karjeru, lai cīnītos ar garīga rakstura problēmām
Riodežaneiro olimpiskā čempione Jenni Risvedsa.
Citi sporta veidi
2018. gada 23. februāris, 16:51

Olimpiskā čempione MTB riteņbraukšanā aptur karjeru, lai cīnītos ar garīga rakstura problēmām

LETA

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione kalnu riteņbraukšanas (MTB) krosā sievietēm Jenni Risvedsa no Zviedrijas nolēmusi apturēt karjeru, lai cīnītos ar garīga rakstura problēmām.

Kā paziņojusi pasaules veiksmīgākā kalnu riteņbraukšanas komanda "Scott-SRAM", pēc sportistes lūguma tā pārtraukusi līgumu, bet jebkurā brīdī ir gatava pieņemt riteņbraucēju atpakaļ sastāvā.

Pašlaik 23 gadus vecā Risvedsa ir ne tikai olimpiskā čempione, bet arī 2016.gadā triumfēja pasaules čempionātā U-23 grupā, bet 2015.gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju U-23 grupā. Tāpat viņa pērn triumfēja jauktajā grupā prestižajās "Cape Epic" daudzdienu kalnu divriteņu sacensības, kas nosacīti pielīdzināmas šosejas "Tour de France" un uzskatāms par vienu no grūtākajiem daudzdienu MTB pārbaudījumiem, bet pasaules un Eiropas čempionātos sportiste nedrīkstēja piedalīties pēc strīda par sponsoriem ar nacionālo federāciju.

Risvedsai problēmas sākušās pēc triumfa olimpiskajās spēlēs, kad īsā laikā viņas dzīve strauji mainījusies, bet ne tikai pozitīvā nozīmē, jo sportiste zaudējusi abus vectēvus. Garīgu problēmu dēļ viņa jau izlaida daļu no 2017.gada sezonas, bet neilgi pirms jaunās sezonas sportiste secinājusi, ka vislabāk būtu sākotnēji pilnībā atrisināt savas veselības problēmas.

"Labprāt paliktu kā daļa no komandas, tomēr, lai būtu komandā, tev nepieciešams kaut ko dot pretī un es diemžēl šobrīd neesmu spējīga to darīt," paudusi zviedriete, izsakot apņēmību kādudien atgriezties sastāvā vēl spēcīgāka.

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā MTB olimpiskajā krosā iekļauti kopumā septiņi posmi, no kuriem pirmais notiks jau 10.martā notiks Dienvidāfrikas Republikā (DĀR).