foto: AP/Scanpix/LETA
"Jaunā ledus karaliene!" Mūsu daiļslidotāja Ņikitina ar savu priekšnesumu sajūsminājusi cilvēkus visā pasaulē
Diāna Ņikitina ar savu priekšnesumu likusi runāt visā pasaulē.
Citi sporta veidi
2018. gada 23. februāris, 14:35

"Jaunā ledus karaliene!" Mūsu daiļslidotāja Ņikitina ar savu priekšnesumu sajūsminājusi cilvēkus visā pasaulē

Kasjauns.lv

Neskatoties uz visai pieticīgo tiesnešu vērtējumu daiļslidošanas īsajā programmā, kur palika 26. vietā un nekvalificēšanos izvēles programmai, 17 gadus vecā jelgavniece Diāna Ņikitina atstājusi paliekošu iespaidu uz Phjončhanas olimpiskajām daiļslidošanas sacensībām.

Diāna Ņikitina Phjončhanas īsajā programmā

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju ...

gallery icon
155

"Ja kaķis būtu būtu olimpiskā daiļslidotāja, tas sacenstos tā, kā Diāna Ņikitina!" "Diāna pārkāpusi vairākus stereotipus, ar ko pievērsusi sev ievērojamu uzmanību", "Diāna Ņikitina - mana jaunā ledus karaliene!", - šādi Rietumu medijos un sociālajos tīklos izsakās par Latvijas jaunās daiļslidotājas tērpu, kurā viņa startēja Phjončhanas olimpisko spēļu īsajā programmā.

Jelgavnieces izvēlētā mūzika, tērps, aksesuāri un frizūra sajūsmināja daudzus.

Kā vēsta slavenais britu medijs "Mirror", "Diānas priekšnesums nebija nekas unikāls, bet tērps... " "Ja kaķis būtu būtu olimpiskā daiļslidotāja, tas sacenstos tā, kā Diāna Ņikitina!" piebilda medijs "InStyle", papildinot, ka Latvijas daiļslidotāja uz pārējo dalībnieču fona izcēlās ne vien ar tērpu, bet arī savu tēlu kopumā. Viņa tradicionālo kleitu nomainīja pret kombinezonu un cimdiem. Viņa ierasto daiļslidotāju copi nomainīja pret asti. Vairums daiļslidotāju atsakās no aksesuāriem, bet diānai bija aproces, melni auskari un ķēdīte ar miniatūru slidas kulonu. "Viņa ir mana jaunā ledus karaliene," populārais portāls "Daily Mail" ievietojis kāda tvitera lietotāja komentāru pie sava raksta par Diānu.

Mediji Diānas priekšnesumā izceļa arī to, ka atšķirībā no vairuma konkurenšu, kurām bija klasiska mūzika, Diāna slidoja pie "Sade" dziesmas "Soldier of Love" ("mīlas zaldāts").


Arī ASV Diāna tika pamanīta:


Tērpa izvēli Diāna "USA Today" komentēja šādi: "Esmu spēcīgs cilvēks, es neesmu līdzīga princesei. Melns kostīms bija tieši tas, kas vajadzīgs. Turklāt kombinezons eleganti izskatās garai meitenei." Jāpiebilst, ka Diānas augums ir 170 centimetru, kas tiešām izceļas uz daiļslidotāju fona.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Diāna uz starta izgāja 21. februārī, kad izcīnīja 26. vietu īsajā programmā un diemžēl nekvalificējās izvēles programmai. Četras dienas iepriekš uz starta izgāja mūsu otrs olimpiskais daiļslidotājs 18 gadus vecais Deniss Vasiļjevs, kurš izcīnīja 19. vietu. Abi jaunie sportisti trenējas pie slavenā šveicieša Stefana Lambjēla.

Interesanti, ka Latvija ziemas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās nebija pārstāvēta kopš 1994. gada olimpiskajām spēlēm Lillehammerē.