Ostapenko Katovicē sagrauj kādreizējo pasaules piekto raketi Hantuhovu
Interesanti, ka Ostapenko savu pirmās kārtas pretinieci uzzināja tikai pirmdien, bet līdz tam viņas sāncenses divas reizes nomainījās.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. aprīlis, 19:32

Ostapenko Katovicē sagrauj kādreizējo pasaules piekto raketi Hantuhovu

Jauns.lv

Latvijas sieviešu tenisa ranga līdere Aļona Ostapenko otrdien Katovices "International" sērijas tenisa turnīra pirmajā kārtā ļoti pārliecinoši sagrāva par sevi gandrīz 14 gadus vecāko slovākieti Danielu Hantuhovu, revanšējoties viņai par zaudējumu abu savstarpējā spēlē sezonas sākumā.

Ostapenko, kura turnīrā ir izlikta ar trešo numuru, spēlē izmantoja septiņas no 11 breikbumbām un nepilnā stundā guva uzvaru ar 6-1, 6-1, par iekļūšanu otrajā kārtā nopelnot 30 WTA ranga punktus.

Pirmajā setā Ostapenko, kura šonedēļ WTA pasaules rangā ieņem karjeras rekordaugsto 38.vietu, četras reizes guva punktu pretinieces serves laikā un panākumu guva nepilnā pusstundā. Seta ievadā abas tenisistes apmainījās ar breikiem, bet pēc tam krietni pārāka bija 18 gadus vecā Latvijas sportiste, kura vēl trīs reizes lauza pretinieces servi.

Tikpat pārliecinoši Ostapenko sāka arī otro setu, kurā ātri panāca 4-0. Tiesa, tad mača favorīte zaudēja punktu pie savas serves, taču tūdaļ atbildēja ar vēl vienu breiku un turpinājumā droši noslēdza cīņu ar uzvaru.

Ostapenko otrajā kārtā spēlēs pret ranga 88.vietā esošo čehieti Kristinu Plīškovu, kura pirmdien ar 6-2, 3-6, 6-4 uzvarēja britu tenisisti Heteri Vatsoni, kura WTA rangā ir 55.pozīcijā.

Interesanti, ka Ostapenko savu pirmās kārtas pretinieci uzzināja tikai pirmdien, bet līdz tam viņas sāncenses divas reizes nomainījās.

Sestdien notikušajā izlozē ar trešo numuru turnīrā izliktajai Ostapenko pretim ielozēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču, kura pašlaik WTA rangā ieņem 100.vietu. Tomēr svētdien pleca savainojuma dēļ dalību no sacensībām atsauca poļu zvaigzne Agņeška Radvaņska, kura bija izlikta ar pirmo numuru, un, pārkārtojot izlozes zaru, tieši Ostapenko tika nolikta Radvaņskas vietā.

Latvijas tenisistes pretiniecei pirmajā kārtā līdz ar to vajadzēja būt slovākietei Magdalēnai Ribārikovai, kura šonedēļ pasaules rangā atrodama 73.pozīcijā. Tomēr viņa pirmdien kreisās plaukstas traumas dēļ dalību turnīrā atsauca, tāpēc vēlreiz nācās pārkārtot izlozes zaru un Ostapenko pretiniekos ieguva 32 gadus veco Hantuhovu, kura šobrīd rangā atrodas vien 183.vietā, bet Katovices turnīra pamatsacensībās iekļuva, pārvarot kvalifikāciju.

Abas tenisistes šosezon reizi jau tikās, kad Sidnejas WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā uzvaru ar 6-4, 6-4 guva Hantuhova, tobrīd pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Katovices turnīrā Hantuhova uzvarēja trīs kvalifikācijas kārtās, piedevām nezaudējot nevienā setā. Tomēr pieredzējusī slovākiete aizvada ne pārāk veiksmīgu sezonu, jo WTA pamatturnīros viņa ir zaudējusi visās piecās spēlēs, bet, ņemot vērā arī pagājušo sezonu, Hantuhova pēdējo reizi kādu uzvaru pamatsacensībās ir izcīnījusi aizvadītā gada jūlijā Stambulā, kopš tā laika piedzīvojot desmit zaudējumus.

Zemā vieta rangā Hantuhovai aizvadītajā nedēļā piespieda pēc 16 gadu pārtraukuma spēlēt ITF 50 000 sērijas turnīrā, taču arī tajā viņa cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Jāpiebilst, ka šosezon Hantuhova ir tikusies arī ar otru labāko Latvijas tenisisti - Anastasiju Sevastovu. Abas spēlētājas mērojās spēkiem Dohas "Premier" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, un pārliecinošu uzvaru ar 6-4, 6-2 svinēja Sevastova.

Hantuhova karjeras laikā ir izcīnījusi septiņus WTA titulus, bet rangā viņa savulaik bija augstajā piektajā vietā.

Jau ziņots, ka šī ir tikai otrā reize 18 gadus vecās Ostapenko karjerā, kad WTA raudzes turnīrā viņa ir starp izliktajām spēlētājām.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko nevienā turnīrā nepiedalījās, bet 21.martā cieta neveiksmi Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā. Vēl pirms tam Ostapenko nepārvarēja arī pirmo kārtu Sanantonio "WTA 125" sērijas sacensībās. Līdz ar to pēc veiksmīgā Dohas WTA "Premier" turnīra februāra beigās, kur viņa pirmo reizi spēlēja tāda līmeņa sacensību finālā, Latvijas vadošā tenisiste nākamajās divās spēlēs ir zaudējusi.

Šosezon Ostapenko, startējot tikai WTA turnīros, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, ir izcīnījusi astoņas uzvaras 16 mačos. Savukārt tikai pamatturnīru mačos viņai tagad ir septiņas uzvaras 12 cīņās. Tāpat Ostapenko Federāciju kausā Latvijas komandas rindās izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos, līdz ar to viņas šīs sezonas bilance vienspēlēs pēc otrdienas cīņas deviņas uzvaras un desmit zaudējumi.

Spēles Katovicē notiek uz cietā seguma kortiem hallē.

Kā zināms, cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien cieta neveiksmi Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā, kur ar 6-4, 4-6, 1-6 atzina slovākietes Janas Čepelovas pārākumu.

LETA/ Foto; AFP/LETA